One United Properties trebuie sa opreasca lucrarile de constructie la investitia de 100 de milioane de euro in fosta platforma Automatica, situata la intersectia Bulevardului Mircea Eliade cu Calea Floreasca din Capitala, in contextul in care Asociatia Salvati Bucurestiul, condusa de Nicusor Dan, a obtinut pe 4 martie in Instanta suspendarea executarii HCGMB nr. 85/2011, acordul de mediere nr. 3/2017 si autorizatia de construire nr. 4/1564415/2018 pentru proiectul de retail, locuintesi si spatii de birouri One Floreasca City.

UPDATE, cu reactia One United Properties:

"Lucrarile la One Floreasca City respecta toata legislatia in vigoare si au fost demarate dupa obtinerea tuturor autorizatiilor prevazute de lege. One Mircea Eliade Properties, compania care coordoneaza proiectul One Floreasca City, parte a grupului One United Properties, a luat cunostinta de solutia pronuntata ieri, in dosarul 26421/3/2018 al Tribunalului Bucuresti, si va face recurs conform termenului legal. Inca de la inceput compania a fost preocupata de respectarea, ca de altfel in toate proiectele sale, a tuturor cerintelor legislative si de mediu impuse de autoritati", au declarat reprezentantii companiei.

Articolul initial:

Potrivit informatiilor de pe site-ul Tribunalului Bucuresti reclamantii sunt Asociatia Salvati Bucurestiul si Asociatia SOS Orasul in timp ce partile parate sunt Consiliul General al Municipiului Bucuresti, Primarul Municipiului Bucuresti, Agentia pentru protectia mediului Bucuresti, societatea Primaverii Gardens SRL, Auchan Romania SA si societatea One Mircea Eliade Properties SRL. One United Properties avea termen de cinci zile pentru recurs de la data deciziei.

Pana la momentul publicarii acestei stiri (ora 14:10) responsabilii de comunicare pentru dezvoltatorul One United Properties nu au raspuns solicitarilor wall-street.ro, nici telefon nici pe e-mail pentru o reactie de presa.

Fosta platforma Automatica se afla in paragina inainte de inceperea lucrarior de constructii in luna febriarie 2018. One United Properties doreste sa dezvolte in aceasta locatie un proiect multifunctional, compus dintr-un proiect rezidential - One Mircea Eliade, precum si o cladire de spatii de birouri - One Tower.

Zona comerciala va fi dezvoltata de Auchan Romania, iar intreaga dezvoltare este autorizata pentru o suprafata de 125.000 mp construiti (73.000 mp supraterani si 52.000 mp subterani). Cele trei turnuri care se vor ridica in cadrul proiectului rezidential One Mircea Eliade vor insuma 250 de apartamente (doua turnuri P + 15 si unul de P + 20).

Cladirea de spatii de birouri One Tower (P + 16) se traduce in 24.000 metri patrati inchiriabili si va avea o suprafata pe etaj de 1.450 mp. Intreaga zona ar urma sa fie deservita de un spatiu comercial modern, retail si food, dezvoltat de Auchan in locul fostei hale Ford, "monument istoric care va fi restaurat si integrat in noua dezvoltare", potrivit One United Properties, care va realiza si 1.200 de locuri de parcare in zona pentru fluidizarea traficului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri