Cele trei turnuri care se vor ridica in cadrul proiectului rezidential One Mircea Eliade vor insuma 250 de apartamente exclusiviste (2 turnuri P + 15, 1 turn P + 20), cu vedere spre Parcul Floreasca si Lacul Floreasca. Cladirea de birouri One Tower (P + 16) se traduce in 24.000 metri patrati inchiriabili de spatii de birouri si va beneficia de o suprafata pe etaj de 1.450 mp. One Tower are ca target obtinerea certificarii LEED, calificativ Platinum.

"Intreaga zona va fi deservita de un spatiu comercial modern, retail si food, dezvoltat de Auchan in locul fostei hale Ford, monument istoric care va fi restaurat si integrat in noua dezvoltare. Investitia nu se va face numai in zona construita, ci si in infrastructura rutiera si in dezvoltarea a 1.200 de locuri de parcare prevazute pentru fluidizarea traficului", potrivit One United Properties.

Pe terenul unde compania va da startul investitiei imobiliare au functionat incepand cu anul 1935 Uzinele Ford, singura linie de productie Ford din Europa de Est, care producea anual 2.500 de automobile si camioane. Odata cu schimbarea regimului, in 1948, a preluat numele Automatica. Dupa caderea comunismului, fabrica a intrat intr-un con de umbra, iar de peste 20 ani proprietatea este in paragina.

"Noua investitie va revitaliza zona, fosta hala Ford urmand a fi restaurata si integrata in noua dezvoltare imobiliara, pastrandu-se arhitectura initiala a proprietatii. Infrastructura va fi modernizata in cadrul unui proiect amplu", arata One United Properties.

Sursa foto: Budimir Jevtic / Shutterstock