One United Properties investeste 100 de milioane de euro in fosta platforma Automatica, situata la intersectia Bulevardului Mircea Eliade cu Calea Floreasca, aflata momentan in paragina. Compania va dezvolta in aceasta locatie un proiect multifunctional, compus dintr-un proiect rezidential - One Mircea Eliade, precum si o cladire de spatii de birouri - One Tower. Zona comerciala va fi dezvoltata de Auchan Romania, iar intreaga dezvoltare este autorizata pentru o suprafata de 125.000 mp construiti (73.000 mp supraterani si 52.000 mp subterani).

Cele trei turnuri care se vor ridica in cadrul proiectului rezidential One Mircea Eliade vor insuma 250 de apartamente exclusiviste (2 turnuri P + 15, 1 turn P + 20), cu vedere spre Parcul Floreasca si Lacul Floreasca. Cladirea de birouri One Tower (P + 16) se traduce in 24.000 metri patrati inchiriabili de spatii de birouri si va beneficia de o suprafata pe etaj de 1.450 mp. One Tower are ca target obtinerea certificarii LEED, calificativ Platinum.

"Intreaga zona va fi deservita de un spatiu comercial modern, retail si food, dezvoltat de Auchan in locul fostei hale Ford, monument istoric care va fi restaurat si integrat in noua dezvoltare. Investitia nu se va face numai in zona construita, ci si in infrastructura rutiera si in dezvoltarea a 1.200 de locuri de parcare prevazute pentru fluidizarea traficului", potrivit One United Properties.

Retail jobs

Pe terenul unde compania va da startul investitiei imobiliare au functionat incepand cu anul 1935 Uzinele Ford, singura linie de productie Ford din Europa de Est, care producea anual 2.500 de automobile si camioane. Odata cu schimbarea regimului, in 1948, a preluat numele Automatica. Dupa caderea comunismului, fabrica a intrat intr-un con de umbra, iar de peste 20 ani proprietatea este in paragina.

"Noua investitie va revitaliza zona, fosta hala Ford urmand a fi restaurata si integrata in noua dezvoltare imobiliara, pastrandu-se arhitectura initiala a proprietatii. Infrastructura va fi modernizata in cadrul unui proiect amplu", arata One United Properties.

Astfel, Calea Floreasca va fi largita de la 4 la 6 benzi, respectiv o banda suplimentara pentru fiecare sens de mers. Intersectia Glynka - Floreasca va fi, de asemenea, reconfigurata pentru a imbunatati conditiile de trafic existente. O noua solutie de trafic va fi implementata in urma crearii unei noi linii de decelerare dinspre Bulevardul Mircea Eliade, care va imbunatati timpul de asteptare la intersectie si va eficientiza sistemul de trafic - solutie realizata prin donarea unei suprafete de teren de 1.100 mp de catre One United Properties orasului Bucuresti.

Citeste si:
Ce ansambluri rezidențiale vor fi livrate în 2020 în Nordul...
Ce ansambluri rezidențiale...

One United Properties este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari specializati pe proprietati rezidentiale exclusiviste din Bucuresti. Compania are mai multe proiecte rezidentiale finalizate (188 de apartamente), in constructie (340 de apartamente) si care urmeaza sa fie incepute in urmatorii ani (peste 500 de apartamente). Sursa foto: Budimir Jevtic / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri