Bucurestiul se afla in topul oraselor europene din punct de vedere al competivitatii tehnologice si IT, arata un raport realizat de compania de consultanta imobiliara CBRE, privind dezvoltarea sectorului IT si tehnologie din Europa.

Astfel, Bucurestiul este clasat pe locul 8 in topul european al destinatiilor IT&Tech, inaintea unor orase precum Amsterdam, Milano, Moscova sau Istanbul.

De asemenea, Capitala ocupa locul 4 in topul oraselor europene cu cea mai mare crestere a numarului de angajati in IT. In perioada 2010-2015, Bucurestiul a avut o rata de crestere de 28,21% a angajatilor din aceste sectoare, conform datelor CBRE.

Raportul CBRE subliniaza ca ritmul de crestere a angajarilor in sectorul IT in ultimii cinci ani in Europa a depasit rata angajarilor in intreaga economie europeana si este de asteptat ca tendinta pozitiva sa continue. Berlin, Dublin, Munchen sau Viena dar si cateva orase europene din pietele emergente, cum ar fi Budapesta, Bucurestiul sau Istanbul, inregistreaza dezvoltari accelerate in industria IT.

„Cererile de spatii de birouri ale companiilor din outsourcing si IT sunt un adevarat motor pentru dezvoltarea pietei imobiliare; practic jumatate din toate tranzactiile efectuate in Romania au fost pentru aceste companii. Ne bucuram sa vedem ca Bucurestiul - si Romania, in general – isi consolideaza o reputatie stabila si performanta in Europa in sectorul tehnologic si in IT si ne asteptam in continuare la o dinamica efervescenta a altor sectoare ale economiei”, subliniaza Mihai Paduroiu (foto mai jos), MRICS si head of advisory & transaction Services, Investor Leasing, Office in cadrul CBRE.

CBRE este una dintre cele mai mari companii de consultanta imobiliara prezente pe piata din Romania, piata pe care mai activeaza nume precum JLL, Colliers, DTZ Echinox sau Knight Frank.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri