Hirsch Porozell Romania, companie membra a grupului Hirsch Servo Austria, producator european de polistiren expandat si de tehnologie, a primit unda verde de la Consiliul Concurentei pentru preluarea fabricilor de polistiren expandat ale producatorului local Arcon, detinut de omul de afaceri Ioan Titeiu.

Valoarea tranzactiei nu a fost comunicata, in conformitate cu acordul semnat de partile implicate.

Tranzactia a fost avizata pozitiv de Consiliul Concurentei la jumatatea acestei luni, urmand ca austriecii sa intre in posesia activelor Arcon in cel mai scurt timp. Preluarea se va face sub forma de transfer de activ functional, toti angajatii Arcon fiind pastrati, conform legislatiei in vigoare.

“Este cea mai importanta tranzactie pe care a realizat-o pana acum in Romania. Activam pe piata din Romania din 2006 si ne-am dorit sa ne consolidam prezenta pe piata. De acum vom putea deservi piata din Romania din patru unitati de productie de mare capacitate: Cluj Napoca, Timisoara, Sfantu Gheorghe si Bucuresti”, a declarat Bogdan Roman, director general al Hirsch Porozell Romania.

In fabricile de polistiren ale Arcon lucrau aproximativ 70 de angajati.

In luna Iulie a acestui an, Hirsch Porozell Romania a mai achizitionat si activele Energoterom din Timisoara, dupa intrarea in faliment a companiei in cauza. Activele cumparate de austrieci constau intr-o fabrica de polistiren expandat de mare capacitate, o linie de productie de panouri sandwich si o unitate de fabricare a canductelor preizolate pentru transportul agentului termic.

Cu o capacitate de productie de peste un million de metri cubi de polistiren expandat pe an, Hirsch Porozell devine, astfel, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata de izolatii din Romania, cat si pe cea a tarilor invecinate.

Hirsch Porozell este unul dintre cei mai importanti producatori de polistiren din Romania, o piata pe care mai activeaza nume precum AdePlast, Austrotherm sau Swisspor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri