Vitalis Consulting, unul dintre cei mai importanti jucatori specializati in servicii de project management in constructii, estimeaza afaceri de 2,5 mil euro in 2016, inregistrand o crestere de 25% fata de anul precedent.

Anul acesta, la 10 ani de la infiintare, compania a fost implicata in peste 50 de proiecte in Romania si Marea Britanie, cu o suprafata totala de peste 1.000.000 mp si o valoare cumulata ce depaseste 650 milioane de euro.

Peste 200.000 de mp de birouri si centre comerciale in management

In acest an, Vitalis Consulting a fost implicata in constructia de proiecte de birouri si centre comerciale ce totalizeaza peste 200.000 mp, printre care se numara Globalworth Tower (58.262 mp), The Landmark (26.500 mp), The Bridge-Faza 1 (aprox. 50.000 mp), 4B Gara Herastrau (approx. 16.200 mp). Vitalis a oferit servicii de project management pentru restaurarea si reconstructia centrului comercial Mercur din Craiova, finalizat in iunie 2016, cat si pentru Bistrita Retail Park, a carui constructie este in curs.

Patru hoteluri cu peste 1.300 de camere, dezvoltate in Romania si Marea Britanie

Vitalis Consulting a finalizat in acest an si lucrarile la trei hoteluri din Londra ce totalizeaza peste 1.100 de camere: Riverbank Park Plaza Hotel (394 camere) si Hercules House Park Plaza Hotel (494 camere) livrate in aprilie 2016 si Hotelul Club A40 (220 camere), finalizat in iulie 2016.

Pe piata locala, compania Vitalis este implicata in constructia hotelului Hilton Garden Inn din Bucuresti (201 camere), pentru care presteaza sevicii de project si cost management si dirigentie de santier.

In 2014-2015, Vitalis Consulting a fost implicata in livrarea a alte doua hoteluri de 4 stele afiliate unor lanturi internationale: primul hotel Mercure deschis la Bucuresti, parte a AccorHotels, si hotelul Ramada Plaza din Craiova.

“Segmentul hotelier si cel comercial – respectiv birouri si retail – au avut o contributie semnificativa la crestere Vitalis Consulting de anul acesta. In 2016, am livrat trei hoteluri in Londra, cumuland peste 1.100 de camere si ne-am implicat in constructia celui mai nou hotel de 4-stele din Bucuresti-Hilton Garden Inn. Lucram, de asemenea, la livrarea a peste 200.000 de mp de birouri si centre comerciale, in proiecte ample precum Globalworth Tower, The Landmark, The Bridge-Faza 1 sau Bistrita Retail Park. Anticipam ca 2017 ne va aduce o consolidare a pozitiei in sectorul hotelier, in linie cu cu cererea sustenabila inregistrata pe piata de turism din Romania si nu numai.” a declarat Florin Popa, fondator si managing partner al Vitalis Consulting

Restaurarea castelului Bran si a altor cladiri de patrimoniu

Vitalis Consulting a fost desemnata de catre Compania de Administrare a Domeniului Bran pentru a coordona restaurarea fatadei castelului Bran si a cladirii anexe – Casa de Ceai a Reginei Maria – devenita anul acesta cafenea. Lucrarile la fatada Castelului Bran sunt in curs, in timp ce Casa de Ceai a fost finalizata in august 2016. Compania Vitalis ofera servicii de management de proiect si dirigentie de santier pentru cele doua monumente istorice.

Vitalis Consulting a fost responsabila, de asemenea, cu reconstructia si restaurarea unei cladiri monument din centrul Bucurestiului – o cladire istorica de 6 etaje situata pe strada Ion Campineanu, in apropierea Pietei Universitatii. Proprietatea de 5.000 mp a fost transformata intr-un imobil mixt ce gazduieste spatii comerciale si birouri si s-a finalizat in martie 2016.

Peste 1.000 de apartamente si vile in Bucuresti si Ilfov

Pe segmentul rezidential, Vitalis Consulting a coordonat constructia a 17 cladiri rezidentiale in ansamblul Greenfield Residence, 4 cladiri de 11 etaje cu 374 de apartamente in cadrul Citta Residential Park, dezvoltat de Nusco Grup, 34 de vile totalizand aproximativ 6.000 mp in Pipera Residential Compound si 3 blocuri de peste 15.000 mp din cartierul Cosmopolis, dezvoltat de Opus Land Development.

Vitalis Consulting este una dintre cele mai importante companii care ofera servicii de consultanta in constructii si project management, pe o piata pe care mai activeaza nume precum Optim Management sau Hertz Construction.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri