Aflata la cea de-a treia editie, conferinta (RE)Construct 2017 este evenimentul wall-street.ro dedicat pietelor imobiliare si a constructiilor si realizat la aceasta editie in parteneriat cu Sonae Sierra, Imobiliare.ro, Coldwell Banker, CEZ Vanzare si TP-Link.

"A durat aproape doi ani de zile activitatea de inchiriere a spatiilor comerciale din cadrul ParkLake Plaza. Este un proces foarte complicat, dar in prezent am ajuns la o pondere inchiriata de 97%. Au fost 210 spatii si pentru a le inchiria a trebui sa vorbim cu cel putin 1.000 de retaileri. Surprinzator exista acest numar pe piata din Romania si cu unii dintre ei trebuie sa vorbesti chiar de mai multe ori", a delcarat Luiza Moraru (foto).

CBRE este agentul exclusiv pentru inchirierea de spatii comerciale in ParkLake Plaza. Luiza Moraru a mai adaugat ca "ancorele au fost primele tagetate si apoi restul magazinelor", in ceea ce priveste inchirierea.

In opinia sa, Romania este o piata cu "un produs extraordinar de bun. Mall-urile din Romania, comparativ cu mall-urile din strainatate, sunt foarte bune pentru ca sunt, majoritatea, de generatia a 3-a. Foarte multi retaileri nu stiau exact cat de mare este potentialul in aceasta tara si veneau in special in sitem de franciza. Dar, incet-incet multi retaileri au inceput sa isi controleze direct operatiunile, iar Romania a devenit astazi foarte interesanta".

Sursa foto: Ovidiu Udrescu