"Eu cred ca ponderea constructiilor in PIB va continua sa scada, daca politicienii nu vor lua hotararea sa dezvolte infrastructura si piata de constructii. Aceasta, fara aportul investitiilor publice se dezvolta mult mai lent. Numarul de autovehicule care merg pe drumurile din Romania creste, numarul de transportatori rutieri creste, iar antreprenorii romani doresc sa isi deschida firme... Asadar, lucrurile, masinile, afacerile trebuie sa se miste tot mai repede in ziua de astazi iar infrastructura este mizerabila", spune Horia Rusu (foto).

Hornbach Romania reprezinta unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit din Romania. La 10 ani de la intrarea pe piata locala, compania a investit aproximativ 145 de milioane de euro si a creat peste 730 de locuri de munca la nivel national.

El adauga ca, in general, infrastructura "este singurul lucru" pe care mediul de afaceri "il asteapta de la clasa politica. Cei de acolo de sus nu par ca se desteapta sa dea drumul investitiilor in infrastructura, in loc de salarii si mariri si altele. Daca se dezvolta infrastructura, in maxim doi ani creste totul".

Investitiile statului (cheltuieli de capital) au scazut in anul 2016 la doar 2,5% din PIB, nivelul minim din ultimii zece ani, in timp ce primele patru luni ale anului curent au debutat cu un nou nivel minim, respectiv 2,3% din PIB, potrivit unui raport recent al companiei de consultanta Coface.