Producatorul polonez de acoperisuri metalice Blachotrapez tinteste afaceri in crestere cu 20% in acest an ca urmare a extinderii capacitatii de productie a fabricii din Baia Mare, dar si datorita climatului pozitiv din industria de profil, una marcata de o efervescenta pe piata rezidentiala.

Blachotrapez, una dintre companiile in ascensiune pe piata acoperisurilor din Romania, a incheiat anul 2016 cu o cifra de afaceri de 10,5 milioane de euro, in crestere cu 35% la suta fata de anul anterior. Intrata pe piata romaneasca din 2010, Blachotrapez este singurul producator din Romania de tigle metalice si accesorii pentru acoperis care foloseste materie prima ThyssenKrupp.

Producatorul polonez de invelitori metalice detine o capacitate de productie anuala instalata de 3 milioane de metri patrati, iar grupul cu fabrica la Baia Mare intentioneaza sa isi extinda in acest an activitatea cu o noua hala de productie, in urma unei investitii de 800.000 de euro.

“Anticipam o crestere de aproximativ 20% pentru acest an, ceva mai mica decat am previzionat la inceputul anului, deoarece piata constructiilor s-a intensificat mai tarziu decat de obicei din cauza iernii lungi. De asemenea, situatia preturilor materiei prime este destul de instabila, un alt factor care contribuie la previziunea moderata de 20%. (…) Cea mai importanta investitie in acest an este reprezentata de extinderea activitatii, prin construirea unei noi hale de productie, o investitie de 800.000 de euro. Noua hala se va finaliza anul viitor si va insemna mai mult decat dublarea capacitatii de productie actuale, care se ridica in prezent la 3 milioane de metri patrati”, a declarat Jaroslaw Turczynski (foto cover), CEO Blachotrapez Romania, intr-un interviu acordat wall-street.ro.

Conform calculelor wall-street.ro, afacerile Blachotrapez ar trebui sa depaseasca in acest an 12 milioane de euro.

Fabrica Blachotrapez din Baia Mare produce materiale pentru acoperisuri si fatade si accesorii suplimentare de tinichigerie pentru pietele din Romania (in principal), Ungaria si Bulgaria. In tara noastra, compania are o retea proprie de vanzare cu amanuntul prin 21 de filiale, iar produsele Blachotrapez se gasesc in peste 250 de puncte de distributie en gros.

“Productia fabricii de la Baia Mare este comercializata in proportie de 65% prin partenerii nostri de distributie en gros (si includem aici si exporturile), in timp ce 35% din productie este comercializata en-detail, prin intermediul filialelor proprii de distributie. Cea mai mare parte a productiei Blachotrapez de la Baia Mare, reprezentand 70%, este comercializata in Romania. Exporturile totalizeaza 30%, principalele tari de destinatie fiind Ungaria si Bulgaria”, a mai punctat CEO-ul Blachotrapez Romania.

Intrebat despre evolutia sectorului constructiilor, producatorul de invelitori metalice apreciaza ca desi piata a avut un blocaj la inceputul anului, decalajul va fi recuperat in a doua parte a lui 2017.

“Piata constructiilor din Romania a avut un start intarziat in acest an, in principal din cauza conditiilor meteo, care au insemnat o iarna prelungita si au adus intarzieri de incepere a unor santiere. Cu toate acestea, credem ca tendinta de crestere se pastreaza si pentru 2017 si o parte a intarzierilor ar putea fi recuperata printr-o toamna prielnica santierelor de constructii”, a conchis reprezentantul grupului polonez.

Infiintata in 1995, in localitatea poloneza Rabka Zdroj, Blachotrapez continua activitatea din anii ’70 a sotilor Jan si Teresa Luberda. In prezent, compania este unul dintre liderii pietei poloneze a acoperisurilor metalice si are cea mai mare retea de vanzare retail din aceasta tara, cu peste 140 puncte de distributie.

Pe piata locala, grupul tot de origine poloneza Viking Pruszynski este principalul concurent al Blachotrapez, o piata dominata de producatorul local Bilka, pe care mai activeaza nume precum Depaco – Wetterbest, Lindab, Coilprofil sau Final Distribution.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri