Fratii Paval, proprietarii Dedeman, vor renunta, pentru moment, la achizitia cladirilor 4 si 5 ale proiectului AFI Park din vecinatatea AFI Cotroceni, potrivit unui anunt al oficialilor din Israel.

Intr-un comunicat, AFI Europe anunta ca a primit o informare de la potentialul comparator al cladirilor AFI Park 4-5, informare prin care isi anunta intentia de a nu mai continua intelegerea prevazuta in scrisoarea de intentie.

"Procesul privind tranzactionarea cladirilor AFI Park 1-3 isi continua cursul”, au anuntat oficialii AFI Europe.

La 1 iunie, Dedeman, cel mai mare retailer specializat in materiale de constructii si bricolaj , a intrat oficial pe piata administratorilor de birouri, dupa ce a semnat cu dezvoltatorul AFI Europe un antecontract de vanzare a trei cladiri de birouri din cadrul proiectului AFI Business Park, aflat chiar langa mall-ul AFI Cotroceni.

Acordul includea la acel moment si optiunea de vanzare a celorlalte doua cladiri din cadrul aceluiasi proiect (cladirile 4 si 5), valoarea totala a tranzactiei fiind estimata la 164 milioane euro.

Pentru achizitia cladirilor 1,2 si 3, Dedeman va trebui sa plateasca 86,5 milioane de euro, potrivit datelor communicate anterior, in timp ce cladirile 4&5 ar fi evaluate la 77,5 milioane de euro.

Motivul din spatele retragerii fratilor Paval din achizitia cladirilor 4 si 5 ale AFI Park: o conditie nu a fost atinsa

Potrivit unor informatii obtinute de wall-street.ro, deal-ul achizitiei cladirilor 4 si 5 din proiectul AFI Park ar fi cazut din cauza unei conditii venite din partea cumparatorului pe care cele doua cladiri ar fi trebuit sa le indeplineasca.

“Conditia nu a fost realizata pana in prezent, dar proiectul isi pastreaza prioritatea in vederea achizitiei din partea cumparatorului celorlalte trei cladiri de birouri. Nu este vorba despre existenta unor alti investitori pe lista si nici o conditie legata de gradul de inchiriere”, au declarat surse pentru wall-street.ro.

Cele trei cladiri (1-3) ale proiectului AFI Park au fost achizitionate in urma cu cateva saptamani.

Contactati de catre wall-street.ro, oficialii AFI Europe si Dedeman nu au raspuns solicitarii wall-street.ro.
Cele cinci cladiri de birouri din cadrul complexului AFI Park au o suprafata inchiriabila totala de 70.000 mp si sunt ocupate de corporatii multinationale.

Principalii chiriasi ai Microchip Technology, Electronic Arts, Endava Romania, Cameron US, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation, Telus International, Veeam Software, SecureWorks si altii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri