"Intrucat am observat o crestere a numarului de romani activi in piata Bitcoin, dintre care majoritatea interesati de investitii imobilare, am decis sa le oferim posibilitatea acestora de a-si compara portofoliul de Bitcoin in raport cu piata imobiliara, ba chiar sa achizitioneze proprietati direct in moneda virtuala, oferindu-ne, totodata, un avantaj competitiv pe piata. Decizia de a implementa platile prin criptomeneda a survenit ca urmare a solicitarilor investitorilor straini pe piata imobiliara din Romania, dar avem in vedere utilizarea acesteia si de catre clientii romani", a declarat Paul Pop (foto), partener Cityland.

Preturile apartamentelor vor fi exprimate direct in Bitcoin, pe site-ul agentiei cityland.ro - si vor fi actualizate in timp real. Preturile in Bitcoin ale proprietatilor din portofoliul Cityland incep, la momentul acestei stiri, de la 4bitcoin, echivalentul a cca. 55.0000 euro.

Cityland va acorda aceasta facilitate clientilor printr-un parteneriat exclusiv cu platforma de schimb pentru Bitcoin cryptocoin.pro. Astfel, clientii care vor achizitiona proprietati in Bitcoin vor beneficia de discounturi semnificative din comisionul de exchange.

Cryptocoin.pro este o platforma specializata in schimbul din moneda conventionala in criptomoneda (Bitcoin, Ethereum, Litecoin, IOTA, Bitcoin Cash etc.), care permite tranzactionarea atat pe telefonul mobil, cat si pe tableta/laptop/PC. Firma dezvolta deja instrumente bancare pentru plati in Bitcoin pentru banci din Elvetia.

Topul investitiilor in 2018:...
Citeste si: Topul investitiilor in 2018: de la Bitcoin, la depozitul bancar

Bitcoin este un sistem de plata electronica descentralizat si o moneda digitala (criptomoneda) opensource creata in 2009. Bitcoin (BTC) a fost creat de pentru a asigura protectia investitiilor si finantarea libera a afacerilor, fara a face apel la institutii financiare si in afara oricarei constrangeri si reglementari. Numele Bitcoin se refera de asemenea si la programul opensource pentru folosirea acestor monede, cat si la reteaua peer-to-peer (de la egal la egal) pe care acesta o formeaza.

Din august 2017, criptomoneda Bitcoin si-a marit valoarea cu peste 300%, de la 5.000 dolari la peste 15.000 dolari, iar conform site-urilor de analiza, in februarie 2018, va depasi pragul de 30.000 dolari.

Cityland este o agentie imobiliara infiintata in 2008, specializata in consultanta in domeniul imobiliar si tranzactii ale proprietatilor din ansambluri rezidentiale noi. Cityland gestioneaza operatiuni si portofolii imobiliare pentru dezvoltatori din piata locala si internationala, avand peste 30 de ansambluri rezidentiale noi, jumatate dintre ele fiind in regim de reprezentare exclusiva. Printre acestea se numara ansambluri precum: Citylife Residence, Day Residence, Dristor Apartments, Attica Residence, Icon Residence, situate in zone centrale si semicentrale.

Cazacu, XTB: Criptomonedele...
Citeste si: Cazacu, XTB: Criptomonedele inca mai pot scadea