Astfel, "dinamismul sectorului rezidential in ceea ce priveste achizitia de terenuri a venit ca urmare a capacitatii pietei de a absorbi atat proiecte mici, cat si proiecte de peste 1.000 de apartamente, in conditiile in care, conform sondajelor efectuate de Comisia Europeana, dorinta de a cumpara o locuinta a fost la cel mai crescut nivel post-criza", arata Colliers. Cele mai active zone au fost centrul si nordul Capitalei: Bulevardul Expozitiei, Bucurestii Noi si zona Baneasa - DN1 -Jandarmeriei - datorita viitorului pol de birouri din zona Expozitiei, dar si zonele Floreasca-Barbu Vacarescu, Aviatiei si Pipera.

"Piata de terenuri traverseaza cea mai buna perioada din ultimii 10 ani. Cererea s-a diversificat in decursul anului 2017 din punct de vedere al zonelor de interes si al sectoarelor imobiliare care au nevoie de suprafete pentru noi dezvoltari. Mai mult, investitori noi si-au facut intrarea pe aceasta piata, atrasi de randamentele superioare oferite de dezvoltarea imobiliara in piata locala comparativ cu alte piete sau sectoare economice. In Capitala, segmentului rezidential i-a revenit mai mult de jumatate din valoarea tranzactiilor cu terenuri, care au crescut mai ales in valoare, restul fiind preluat aproximativ egal de segmentele de retail si birouri", a declarat Sinziana Oprea (foto), director asociat in departamentul de terenuri al Colliers.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont