Dezvoltatorii conceptului La Strada lucreaza in prezent la proiectele La Strada Street Mall Concept Brasov si La Strada Street Mall Concept Militari, ce vor fi livrate in al doilea trimestru al anului, respectiv in al patrulea, conform planului de dezvoltare. Investitia in proiectele prevazute pentru anul acesta se ridica la 10 milioane de euro.

“Conceptul La Strada Street Mall aduce noi valente comertului modern si s-a nascut ca urmare a dinamicii pietei de real estate din Romania, aflata intr-o continua dezvoltare si schimbare. Daca pana de curand centrele comerciale de dimensiuni mari erau extrem de populare in Romania si atrageau anual investitii masive, am inceput sa intram intr-o noua era a retailului modern, care se axeaza pe proiecte personalizate de dimensiuni mai mici, pe proximitate si zone cu densitate mare de locuitori, precum noile zone rezidentiale. Aceasta tendinta se datoreaza pe de-o parte faptului ca multe dintre orasele din Romania nu mai suporta proiecte de mari dimensiuni si, pe de alta parte, schimbarilor obiceiurilor de consum ce traseaza o noua directie in retail. Conceptul La Strada este o consecinta a noilor tendinte.”, declara reprezentantii La Strada Street Mall Concept.

Primul proiect La Strada Street Mall Concept ce va fi livrat anul acesta este cel din Brasov. Construit pe pe o suprafata de 5.000 mp, La Strada Street Mall Brasov va pune la dispozitie aproximativ 2.000 mp pentru spatii comerciale. Proiectul este situat in cartierul Bartolomeu, in imediata vecinatate a complexului rezidential Avantgarden 3, o zona cu o populatie tanara si activitate economica efervescenta. Pentru inchirierea spatiilor comerciale din La Strada Street Mall Concept Brasov a fost incheiat un contract cu firma de consultanta Coldwell Banker Brasov.

Primul proiect La Strada din Romania a fost inaugurat in Popesti Leordeni, in luna decembrie a anului 2016, in urma unei investitii de aproximativ 5 milioane de euro. Centrele comerciale La Strada sunt unice in ce priveste configuratia, suprafetele, precum si zonele in care sunt construite, respectiv cartiere rezidentiale noi cu un numar mare de locuitori.