"Conceptul de open space a fost inlocuit de zone creative care sa acomodeze mai multe optiuni in functie de organizarea si modul de operare al fiecarei companii. Deciziile cu privire la redefinirea birourilor sunt luate pe baza unor studii interne amanuntite in colaborare cu aparitia a tot mai multor companii de consultanta pe acest profil. Rezultatul se reflecta in performanta crescuta, eficienta si imbunatatirea confortului la birou", apreciaza Claudia Cetatoiu (foto), Senior Consultant Tenant Representation Office Department JLL Romania.

Astfel, in opinia sa, conceptul de "wellbeing" a redefinit, de asemenea, spatiul traditional si creste interesul angajatului pentru sanatate, precum si usurinta de a iesi din zona de confort spre dezvoltare.

"Gigantii din IT si BPO/ SSC au implementat pozitia de Chief Wellbeing Officer, care ajuta angajatii sa inteleaga mai bine atributiile la locul de munca si apartenta la organizatie. Pe durata unei zile, nevoie de spatiu este diferita in functie de activitate, astfel incat, avand informatiile de mai sus, compania creaza ulterior instrumentele de care angajatii au nevoie pentru a performa, a isi imbunatati starea de spirit si a fi motivati non-financiar", adauga Claudia Cetatoiu.