Cererea de locuinte in zona Aviatiei, din Capitala a sporit odata cu startul anului 2018 pe fondul numarului mare de specialisti romani veniti din orasele secundare, angajati in posturi cheie la companiile din zona Barbu Vacarescu - Floreasca - Pipera, potrivit companiei de consultanta imobiliara Nordis. Astfel, se contureaza un nou trend in 2018, in care multinationalele din Bucuresti aduc specialisti romani din tara pentru pozitiile de middle sau top management si platesc costurile de relocare.

Cele mai cautate au fost apartamentele de doua camere din zona Aviatiei. Bugetele tinerilor manageri romani variaza intre 700 si 1.000 euro/luna si acestia prefera apartamentele noi, de doua si trei camere, cu loc de parcare, situate cat mai aproape de birou.

"Cererea de inchiriere a apartamentelor situate in zona de nord este mai mare la inceputul acestui an, cu 30-40% fata de aceeasi perioada din 2017, dar exista un echilibru pe piata, datorita faptului ca si oferta a crescut in ultimul an, pe masura ce s-au livrat noi ansambluri rezidentiale, in zonele Aviatiei, Baneasa si Pipera", declara Aura Diaconescu, manager al departamentului inchirieri, in cadrul Nordis.

In opinia sa, imobilele nou livrate in zona de nord au un impact semnificativ atat asupra stocului de locuinte, cat si asupra standardelor de calitate solicitate de catre chiriasi, contrabalansand astfel cererea in crestere.

Potrivit Nordis, tinerii corporatisti cauta sa inchirieze locuinte premium cat mai apropiate de birou, managerii straini si antreprenorii romani cu copii inchiriaza vile sau apartamente mari, situate langa scolile renumite din Bucuresti.

"Anul 2017 s-a caracterizat printr-o tendinta de crestere a cererilor de inchiriere pentru proprietati premium situate in zonele Herastrau, Aviatiei si Pipera, tendinta care se mentine si la inceputul acestui an. Cele mai mari bugete la inchiriere au fost platite de doua familii cu copii, care au inchiriat cate o vila de peste 3.000 euro/luna, in zona Pipera - Iancu Nicolae, langa Scoala Americana", spune Aura Diaconescu.

Ea adauga ca prima vila este noua, fiind livrata si mobilata in 2017, are sapte camere, cinci bai, bucatarie, living, dining, terase, chiria de prezentare fiind de 3.000 euro/luna. A doua vila are tot sapte camere si cinci bai, a fost construita in 2007, dar are o suprafata mai mare si piscina, chiria fiind de 3.700 euro/luna.

"Cele mai multe tranzactii de inchiriere in zona de nord s-au incheiat insa la bugete cuprinse intre 1.000 - 1.500 de euro in 2017. Expatii din top management si-au mentinut preferinta pentru apartamentele exclusiviste, situate in zonele Dorobanti - Capitale, Primaverii sau Herastrau, a caror chirie depaseste 2500 euro/luna", conchide managerul Nordis.

Sursa foto: Augustin Lazaroiu / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri