Cel mai scump apartament de lux tranzactionat in 2017 a fost un penthouse situat in zona Primaverii din Capitala, la pretul de promovare de 2,9 milioane de euro plus TVA, potrivit companiei de consultanta imobiliara Nordis.

Nordis a intermediat, de altfel, vanzarea unor proprietati in valoare cumulata de aproximativ 14.000.000 euro, in anul curent, cuprinzand locuinte de nivel mediu plus si premium, situate in zona de centru-nord a Bucurestiului.

"Anul 2017 a fost un an deosebit pentru toata piata rezidentiala. Ne asteptam ca in anul 2018 sa se inregistreze o crestere a pietei imobiliare cel putin similara cu cea din 2017, posibil chiar putin mai mare. Estimam ca va fi o cerere mai mare in zona proprietatilor din ansambluri noi, cu facilitati incluse, iar imobilele care urmaresc trendul de green building cu siguranta vor fi apreciate", declara Emanuel Postoaca, managing partner Nordis.

El arata ca apartamentul de lux cel mai valoros in 2017 a fost un penthouse situat in zona Primaverii, intr-o cladire noua, cu un pret de promovare 2.900.000 euro plus TVA. Proprietatea beneficiaza de terase cu o suprafata totala de 200 mp, cu o priveliste panoramica asupra cartierului Primaverii si a parcurilor Herastrau si Bordei.

Retail jobs

Apartamentul este dispus pe doua niveluri si are in total o suprafata utila de 400 mp si cinci camere (living cu bucatarie, birou si trei dormitoare, fiecare cu dressing propriu), plus cinci bai si sala de fitness. Pretul include si doua locuri de parcare in garajul subteran al cladirii.

Romanii cu bani au preferat apartamente de lux cu trei camere

Dintre apartamentele vandute de Nordis in 2017, peste 45% au fost situate in imobile livrate dupa anul 2015, un procent cu 15% mai mare decat in 2016. Cele mai solicitate au fost apartamentele noi, cu trei camere: 48% dintre cumparatorii de lux au ales apartamente cu 3 camere, 31% cu 4 camere si 21% cu 1, 2 sau 5 camere.

"In ceea ce priveste rezultatele companiei, in 2017, Nordis a inregistrat o crestere cu 12% a cererii de cumparare si cu 9% a numarului de tranzactii intermediate, iar cifra de afaceri a crescut cu 19%, fata de anul precedent. Estimam o crestere similara si pentru 2018. Focusul anului 2017 pentru Nordis a fost finalizarea ansamblului propriu de locuinte Nordis Residence - Herastrau Park, situat in zona Herastrau - Soseaua Nordului. O parte din apartamente au fost cumparate de investitori, in faza de constructie a imobilului si revandute, cu profit de pana la 40%", completeaza Emanuel Postoaca.

Citeste si:
Studiu: Aproape 50% dintre chiriașii din România întârzie cu plata...
Studiu Kastel Group: Aproape...

Grupul de firme imobiliare Nordis a fost infiintat in 2008, de catre Emanuel Postoaca, consultant imobiliar cu experienta in investitii rezidentiale in zona de nord si astazi reuneste trei firme specializate: Nordis - Development, de dezvoltare imobiliara, Nordis Management, de management de proiecte imobiliare si Nordis Premium Properties, de intermediere si investitii imobiliare.

Din 2016 Nordis a intrat si pe segmentul dezvoltarii imobiliare, prin brandul propriu de apartamente Nordis Residence. In 2017, Nordis are in lucru sapte proiecte imobiliare, aflate in diferite stadii de dezvoltare.

Ca agentie imobiliara Nordis are in portofoliu, la vanzare, inchiriere sau in administrare peste 2.500 de proprietati premium din zonele de nord ale Bucurestiului din Piata Victoriei si pana in Iancu Nicolae: Kiseleff, Aviatorilor, Primaverii, Herastrau – Soseaua Nordului, Baneasa si Pipera.

Citeste si:
Milionarul care pariază un hotel de 5* pe turismul din Mamaia în...
Milionarul care pariază un...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri