Consiliul de supraveghere si Comitetul executiv al Immofinanz AG au decis sa suspende discutiile cu privire la posibila fuziune dintre CA Immobilien Anlagen AG (CA Immo) si Immofinanz pentru moment si sa evalueze si alte optiuni strategice.

"Dupa incheierea cu succes a reorganizarii multianuale a Immofinanz cu vanzarea portofoliului de active din Rusia cu putin inainte de sfarsitul anului 2017, imbunatatirea asteptata a indicatorilor corporativi in trimestrele urmatoare ar trebui sa fie incorporata cat mai bine posibil in viitoarele negocieri potentiale cu CA Immo in beneficiul actionarilor. Prin urmare, eventuala fuziune a celor doua societati in anul financiar 2018 nu mai este de asteptat din punct de vedere actual", se arata in comunicatul Immofinanz.

Ambele grupuri imobiliare austriece sunt prezente si pe piata din Romania, cele mai importante active fiind Metroffice, Iride Business Park, Victoria Park sau Bucharest Corporte Center pentru Immofinanz si Europe House, Bucharest Business Park, Opera Center, Riverplace, Orhideea Towers (in constructie) si pentru CA Immo.

"Immofinanz intentioneaza sa se concentreze asupra consolidarii in continuare a dezvoltarii sale operationale si asupra beneficiilor investitiei sale in CA Immo in lunile urmatoare pentru a crea valoare adaugata pentru actionarii sai. Independent de posibilitatea unei fuziuni, activitatile vor include si evaluarea altor optiuni strategice - printre altele, posibila vanzare daca va fi profitabila a investitiei in CA Immo".

Proprietatile Immofinanz din Romania reprezinta 20,1% din portofoliul total al companiei si includ 74 de proprietati cu o valoare de 840,2 milioane de euro. Portofoliul de investitii finalizate in valoare de 625,7 milioane de euro cuprinde 10 cladiri de birouri (14,3% din portofoliul total de birouri) si sase proprietati de retail (23,4% din portofoliul total de retail).

Rata de ocupare a cladirilor din portofoliul din Romania al Immofinanz a ramas stabila in primele noua luni din 2017, la nivelul de 95,5. In primele trei trimestre ale anului financiar 2017, veniturile din inchirieri in Romania se ridicau la 37 de milioane de euro, ceea ce reprezinta 21,2% din veniturile din iînchirieri totale la nivel de grup.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri