In 2017, fondul de investitii Globalworth si-a extins prezenta in regiunea Europei Centrale si de Est, prin achizitia a 72% din Griffin Premium R.E., un jucator din piata poloneza de real estate, cu active care valoreaza 680,1 milioane de euro. Impreuna cu activele din Romania, valoarea totala a bunurilor imobiliare detinute de Globalworth se ridica la 1,815 miliarde de euro. Anul trecut, Globalworth a negociat cu succes tranzactii de inchiriere noi sau extinderi in suprafata de 57.400 de metri patrati de spatiu comercial in portofoliul sau din Romania, ceea ce a ridicat nivelul suprafetei totale inchirate in cladirile detinute pana la 797.400 de metri patrati in Romania si Polonia la 31 decembrie 2017, cu o durata medie a contractelor de 5,7 ani. In portofoliul de chiriasi ai Globalworth se afla aproximativ 440 de companii nationale si multinationale din 28 de tari si din 37 de industrii diferite.

Globalworth a inregistrat, anul trecut, venituri din chirii generate de proprietati, inclusiv preinchirieri ale proiectelor aflate in dezvoltare, in valoare de 115,9 milioane de euro, potrivit rezultatelor auditate valabile la 31 decembrie 2017. Acest nivel reprezinta o crestere de 134% comparativ cu 31 decembrie 2016, cand nivelul a fost de 49,5 milioane de euro. Cresterea a fost posibila si datorita achizitiei, anul trecut, a 72% din compania poloneza de real estate Griffin Premium RE, care este rebranduita sub denumirea de Globalworth Poland. Valoarea totala a portofoliului de proprietati detinut de Globalworth in Romania si Polonia este de 1,815 miliarde de euro, din care 1,135 miliarde de euro este valoarea proprietatilor din Romania, iar 680,1 milioane de euro – a celor din Polonia.

De mentionat este ca 2017 a fost anul in care Globalworth a demarat, prin achizitia din Polonia, extinderea in regiunea Europei Centrale si de Est, strategia anterioara a fondului de investitii vizand dezvoltarea si exploatarea de cladiri comerciale exclusiv din Romania.

globalworth, birouri, proprietati, cladiri office, Dimitris Raptis

”Aceste rezultate scot in evidenta progresul semnificativ realizat de Globalworth in 2017, cu o structura de capital puternica, lucru care ne plaseaza intr-o pozitie puternica in privinta anului 2018. Cele doua piete pe care suntem activi, Romania si Polonia, continua sa ofere perspective peste medie de crestere economica si vedem o cerere puternica din partea chiriasilor. Suntem concentrati pe obiectivul nostru de a transforma Globalworth in liderul regiunii pe segmentul office”, spune Dimitris Raptis, deputy chief executive officer si chief investment officer al Globalworth.

Gradul de ocupare al cladirilor detinute de Globalworth era, la 31 decembrie 2017, de 93,3% (95,4% incluzand optiunile de extindere detinute de clientii existenti), comparativ cu 83,1% la 31 decembrie 2017. Suprafata totala inchirabila detinuta si gestionata de Globalworth a ajuns la 748.100 de metri patrati in 2017, o crestere semnificativa de la 370.000 de metri patrati in 2016.

In 2017, Globalworth a investit aproximativ 694,4 miliooane de euro, in principal in expansiunea din Polonia, dar si in achizitii in Romania. In prezent, suprafata construita detinuta de Globalworth este de 791.000 de metri patrati, din care 548.400 metri patrati sunt spatii office, inclusiv cladirile office detinute in ansambluri mixte.

Sursa foto: Globalworth.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri