In 2017, producatorul roman de de pavele, borduri si alte produse din beton vibropresat a inregistrat o ”usoara crestere” a cifrei de afaceri, dupa cum spun reprezentantii sai, in conditiile in care lucrarile din sectorul public au intrat pe o panta descendenta. In schimb, comenzile venite din sectorul privat, mai exact din piata rezidentiala, care au putut fi mai bine deservite intrucat compania a inaugurat o noua unitate de productie in Moldova, au crescut. Pentru 2018, compania estimeaza o crestere a cifrei de afaceri de 17%.

Pe o piata a constructiilor in scadere si pe care o caracterizeaza drept ”plina de imprevizibil”, producatorul roman de pavele, borduri si alte produse din beton vibropresat a reusit sa depaseasca usor vanzarile anului 2016. Valoarea cifrei de afaceri Elis Pavaje pentru 2017 a fost de 36 milioane de euro.

Numarul mare de clienti din sectorul privat a venit si in contextul in care piata imobiliara a inregistrat o dezvoltare semnificativa in 2017: o crestere de 70 % pe segmentul constructiilor rezidentiale comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor Institutului National de Statistica. Aproape 13 milioane euro au fost investite in 2017 pentru construirea celei de-a treia unitati de productie la Secuienii Noi, judetul Neamt, dezvoltarea bazei logistice prin achizitionarea de noi masini si utilaje de transport marfa si pentru relansarea showroom-ului de la Stoenesti, judetul Prahova.

Elis Pavaje, pavaje, constructii, emil gota, vasile gota

„Anul 2017 a fost pentru noi un an de dezvoltare, prin deschiderea noii unitati de productie in Moldova si exinderea gamei pe produse premium. Anul trecut au fost lansate 16 produse cu destinatii diferite: pavele, borduri si mic mobilier pentru gradina realizat din pavele. Vanzarile companiei au fost sustinute de sectorul privat, pe fondul scaderii volumului constructiilor din sectorul public si al lucrarilor de infrastructura. In aceste conditii, ne bucuram ca deciziile de schimbare a strategiei de vanzari au dat roade. Pentru 2018 suntem optimisti ca vom creste si in zona lucrarilor de anvergura din sectorul public, date fiind declaratiile recente ale autoritatilor centrale privind continuarea lucrarilor de infrastructura”, declara Emil Gota, directorul general Elis Pavaje.

Unul dintre vectorii de crestere pentru Elis Pavaje a fost, anul trecut, inaugurarea noii fabrici din Moldova, de la Secuienii Noi. Noua unitate de productie, o investitie proprie, este a treia a companiei controlate de omul de afaceri Emil Gota si familia sa, dupa cele de la Petresti, Alba si Stoenesti, Prahova.

Elis Pavaje, pavaje, constructii, emil gota, vasile gota

“Vindeam tot ce produceam, iar cererea era mai mare decat puteam livra. Prin deschiderea celei de-a treia unitati am crescut capacitatea de productie la 15.000 de metri patrati de pavele pe zi, iar livrarea produselor se efectueaza acum la termene mult reduse. Venim astfel in intampinarea clientilor persoane fizice, cu lucrari de mici dimensiuni, cat si a dezvoltatorilor de ansambluri rezidentiale din zona Moldovei, cu preturi competitive pentru aceasta zona a tarii”, a explicat Vasile Gota, director executiv Elis Pavaje.

Un alt pas important in dezvoltarea strategica a campaniei il reprezinta extinderea serviciilor pe lucrari complexe de infrastructura, realizate de divizia de montaj. Pentru asigurarea acestor servicii, in 2017 au fost achizitionate o statie de asfalt in Oarda, judetul Alba, si un utilaj performant pentru turnarea mixturii asfaltice. Pentru 2018, bugetul de investitii al companiei se ridica la aproximativ sase milioane de euro si va fi alocat pentru retehnologizarea unor linii de productie, actiuni de marketing si investitii in formarea si dezvoltarea profesionala a personalului companiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri