Investitie uriasa in Sectorul 5. Se va ridica un nou cartier, o maternitate, un bazin olimpic si un muzeu

Primaria Sectorului 5 a anuntat semnarea unui acord cu Banca Mondiala, in urma caruia se va construi un nou cartier in Ferentari, scrie Agerpres.

"Pe un teren de 110 ha din zona Antiaeriana, aflat in administrarea Sectorului 5, va prinde contur un nou cartier, in care vor fi edificate 40.000 de unitati locative, o maternitate, o sala polivalenta, un bazin olimpic de inot, un muzeu, un centru administrativ, unitati de invatamant si toate functiunile necesare pentru o dezvoltare urbanistica la nivelul secolului XXI", se arata intr-un comunicat al Primariei Sectorului 5.

Edilul Daniel Florea a precizat, conform sursei citate, ca este primul proiect de acest gen dezvoltat in Romania ultimilor 30 de ani.

De asemenea, o alta prioritate in derularea colaborarii o reprezinta regenerarea urbana complexa a cartierului Ferentari, impreuna cu Banca Mondiala urmand a fi identificate solutiile cele mai bune pentru ca proiectele din zone precum Livezilor, Iacob Andrei si Zabrauti sa devina realitate.

"Vorbim de solutii reale pentru oameni. De case noi pentru cei care sunt in pericol, de locuri de munca, de sprijin pentru a merge la scoala sau la liceu. Este un drum lung, pe care il incepem astazi si trebuie sa avem in vedere ca suntem primii din Romania care au avut curaj sa abordeze frontal o problema atat de complexa", a adaugat edilul Sectorului 5.

Citeste si:
Cristian Popescu Piedone este noul primar al Sectorului 5
Cristian Popescu Piedone este...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Nu in ultimul rand, este vizata dezvoltarea economica sustenabila a zonei de sud-est a Sectorului 5, prin demararea proiectului "Laser Valley", in Sectorul 5 fiind create conditiile pentru atragerea de investitori in cadrul unui hub tehnologic. Banca Mondiala va asigura componenta de know-how, cat si dialogul cu investitori interesati de proximitatea cu proiectul ELI-NP si de o colaborare pe principii solide cu Primaria Sectorului 5, releva comunicatul.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri