tIMOn (Targul imobiliar national), programat a se desfasura intre 19-22 aprilie in Piata George Enescu din Capitala, este nevoit sa isi inchida portile, desi a fost anuntat si promovat inca din februarie din cauza faptului ca organizatorii nu au primit intr-un termen rezonabil a protocolului necesar organizarii evenimentului din partea Primariei Capitalei, desi evenimentul ar fi adus un venit de 137.000 lei autoritatilor.

Dupa 11 ani si 33 editii desfasurate pana in prezent, tIMOn - targul imobiliar national este nevoit sa isi inchida portile din cauze independente de vointa si capacitatea organizatorilor. Programat a se desfasura intre 19-22 aprilie in Piata George Enescu, evenimentul tIMOn - anuntat si promovat inca din februarie nu se mai poate desfasura din lipsa timpului de organizare necesar amplorii unui astfel de eveniment, aspect determinat de neprimirea intr-un termen rezonabil a protocolului necesar organizarii evenimentului din partea Primariei Capitalei.

Analizand toate situatiile ivite, organizatorii considera ca, incepand din septembrie 2016, PMB a dus o campanie sistematica de decredibilizare a marcii tIMOn, punctul culminant fiind acest moment in care editia tIMOn de primavara 2018 nu mai poate fi organizata. Intins pe o suprafata indoor de 1200 mp si outdoor de 1800 mp (3000 mp de expozitie in total) tIMOn - targul imobiliar national a generat un interes crescut din partea vizitatorilor care isi doresc achizitia unei locuinte, dovada fiind cele peste 300 de invitatii achizitionate in decurs de numai cateva ore de pe site-ul timon.ro la data de 16 aprilie.

"Desi timpul necesar organizarii unui eveniment de o asemenea amploare este de cateva saptamani, am fost pusi in situatia de a astepta pana in ultima zi, 16 aprilie 2018, emiterea de catre Primaria Municipiului Bucuresti a Protocolului privind organizarea si desfasurarea adunarii publice, protocol absolut necesar in vederea organizarii evenimentului. Am fost pusi, astfel, in fata imposibilitatii de a putea incepe amenajarea expozitiei (delimitarea prin gard a zonei de expozitie, amplasarea si montajul pavilionului expozitional), dar mai ales am fost pusi in imposibilitatea de a asigura siguranta si ordinea publica a evenimentului, in conditiile in care lipsa Protocolului respectiv conduce la imposibilitatea contractarii unei companii specializate de paza (aceasta avand nevoie de un plan de paza avizat de catre Jandarmerie si Politie, in baza acestui protocol dintre PMB si organizator)", spune Vlad Vlasceanu, director tIMOn.

In continuare, Vlad Vlasceanu spune: "ca organizator al evenimentului (adunarii publice, conform legislatiei romane in vigoare) suntem pusi in imposibilitatea contractarii unor servicii adiacente (furnizare energie electrica prin bransament provizoriu, salubrizare, ocupare a domeniului public) in lipsa Protocolului semnat de catre PMB si organizator, desi avizarea evenimentului a avut loc in cadrul unei sedinte a Comisiei de Avizare inca din februarie 2018, in baza unei cereri depuse de catre organizator inca de la inceputul lunii ianuarie 2018, avizare care ne-a format credinta ca vom putea organiza evenimentul".

In aceste conditii, "ca organizatori ai tIMOn - targul imobiliar national, ne vedem pusi in situatia ingrata de a comunica partenerilor nostri, furnizorilor de servicii si, mai ales, publicului vizitator ca editia din aceasta primavara se anuleaza contrar tuturor demersurilor si activitatilor noastre de promovare de pana acum. Dincolo de resursele materiale si umane implicate, eforturile noastre financiare, ca si eforturile financiare si de timp ale furnizorilor nostri, precum si investitiile de marketing realizate pana in acest moment de catre Partenerii Expozanti, se dovedesc a fi fost irosite in van, fapt care atrage si o povara greu de purtat pe imaginea evenimentului de referinta pentru piata imobiliara din Romania, urmare a inactiunii nejustificate a PMB, care este singura responsabila atat de neorganizarea evenimentului, cat si de devalorizarea marcii tIMOn".

In opinia sa, "timp de 10 ani, tIMOn s-a identificat cu Piata Constitutiei fiind cel mai mare targ imobiliar organizat in Romania. Dupa o pribegie de un an la Arena Nationala ne-am intors in centrul capitalei pentru a livra acelasi eveniment de calitate, apreciat atat de vizitatori, cat si de expozantii nostri. In 2018, suntem nevoiti sa renuntam, independent de vointa noastra, desi am asteptat pana in ultimul moment sa primim un document necesar organizarii evenimentului, in conditiile cu care ne-am obisnuit partenerii si vizitatorii. Am fost constienti ca nu putem pastra calitatea evenimentului si conditiile oferite in anii precedenti in lipsa emiterii protocolului din timp, dar lipsa acestuia, fie si in ultima zi, ne pune clar in imposibilitatea de a mai organiza aceasta editie in conditiile, formatul si costurile proiectate. Avem de suferit atat noi ca organizatori si brandul pe care l-am creat, cat si Partenerii nostri dar, mai ales, miile de vizitatori tIMOn care, intr-un an de incertitudini imobiliare, isi doreau o informare cat mai corecta in vederea achizitiei imobiliare".

Nu in ultimul rand. "in calitate de Organizatori ai tIMOn, ne dorim ca in materie de evenimente, Bucurestiul sa fie al tuturor bucurestenilor si al tuturor organizatorilor de evenimente, iar daca aproape doua luni nu au fost suficiente pentru reprezentantii de la Primaria Capitalei in semnarea unui Protocol privind organizarea si desfasurarea adunarii publice, ne intrebam retoric: de cate zile este nevoie pentru semnarea unui act ce ar aduce PMB un venit de 137.000 lei?", conchide Vlad Vlasceanu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri