Toate produsele care sunt in depozitele noastre sunt destinate comercializarii, intr-o forma sau alta. Asadar, cererea are la baza cresterea sustinuta a consumului in Romania in ultimii ani. Daca privim la tipurile de companii care centralieaza aceasta cerere, putem face o segmentare si cateva diferentieri. Practic sunt trei mari categorii pe care noi le vedem in parcul nostru: retailerii, companiile logistice si a rasarit, bineinteles, ca un nou segment e-commerce-ul, a declarat Sinziana Pardhan, country head Romania, P3 Logistic Parks.

"Cererea si dezvoltarea spatiilor logistice a fost foarte accelerata in ultimii trei ani de zile, ca urmare a acumularii acestei cereri din anii de criza, in care practic, s-au livrat foarte putine spatii de depozitare. Se ajunsese la nivelul lui 2016 cu o rata de neocupare foarte redusa. Atunci piata de spatii logistice a trebuit practic sa recupereze, iar dezvoltatorii sa puna pe piata produse noi prin noi dezvoltari", a spus Sinaziana Pardhan (foto), in cadrul conferinte ReConstruct, organizata de wall-street.ro.

In ceea ce priveste zona de e-commerce, seful P3 Logistik Parks arata ca "sunt destul de putine companii specifice acestui segment, care inchiriaza spatii logisitice moderne, adica sunt doar cateva din cele mari. Dar, vedem o crestere a e-commerce-ului la nivelul celorlalte companii: adica, retailerii fie ca inchiriaza spatii logistice aditionale, fie ca aloca o bucata mai mare din spatiul pe care il detin in chirie catre activitatile de e-commerce. Asadar, ca si proportie, activitatea de e-commerce incepe sa prinda contur in cadrul tuturor retailerilor".

Pe structura portofoliului de spatii logistice P3, Sinziana Pardhan spune ca "clientii din segmentul de retail acopera cam 45-50%, apoi urmeaza companiile logisitice care deservesc alte companii, cam cu 25%, si e-commerce-ul cam tot atat".

De asemenea, "un element favorabil segmentului de e-commerce si a dezvoltarii spatiilor industriale, este faptul ca ei utilizeaza depozitele intr-un alt mod decat retailerul traditional. Este o activitatea mult mai intensa in interiorul depozitului pentru e-commerce, drept pentru care ai si mai multa forta de munca ce lucreaza in punctele respective si in mod normal au nevoie de mai mult spatiu pentru aceleasi volum de produse", a mai spus seful P3 Logistik Parks.

Partenerii ReContruct 2018 sunt: Genesis Property, TeraSteel, Digital Architect si Imobiliare.ro.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri