Hagag Development Europe, care dezvolta langa Bucuresti ansamblul rezidential H Pipera Lake, anunta ca a lansat, recent, o oferta publica initiala (IPO) pe bursa de valori din Tel Aviv, prin care a atras suma de 15 milioane de euro de la investitorii israelieni pentru proiectele curente si viitoare pe care le dezvolta pe teritoriul Romaniei.

"Decizia actionarilor de a-si spori capitalul vine drept urmare fireasca a planurilor pe care Hagag Development Europe doreste sa le implementeze in Romania. Pe langa proprietatile existente in portofoliu, compania planuieste o serie de noi achizitii care vizeaza terenuri si cladiri situate in zonele de lux ale Bucurestiului", potrivit unui comunicat al Hagag Development Europe.

Conform informatiilor prezente pe site-ul bursei de valori din Tel Aviv, actionari Hagag Development Europe au lansat la tranzactionare o pondere de 23,2% din companie, 8,15% fiind in continuare detinut de catre un investitor institutional (Yelin Lapidot - Mutual Funds Management LTD), 38,2% de catre Yitzhak Hagag, presedintele companiei si 30,45% de catre Eido Hagag, director si CEO al Hagag Group Israel. Capitalizarea bursiera a Hagag Development Europe era pe data 6 mai in valoare de 455,8 milioane NIS (105,4 milioane de euro).

"Apartenenta Hagag Development Europe la Hagag Group Israel este un excelent punct de pornire pentru toti investitorii de origine israeliana care sunt interesati de proiectele pe care le dezvoltam in Romania. Portofoliul nostru este in continua expansiune, iar pentru a livra proiecte premium este necesar sa avem acces la cat mai multe resurse materiale. In plus, prin lansarea IPO oferim partilor interesate posibilitatea de a-si tranzactiona activele intr-un cadru eficient si organizat", declara Yitzhak Hagag, presedintele Hagag Group Israel.

La doar cateva saptamani de la listare, oferta a inregistrat cresteri de peste 0,7% din valoarea initiala de tranzactionare (907.80 NIS). Conducerea companiei nu exclude, ca si plan de viitor, listarea Hagag Development Europe in cadrul altor Burse de Valori de pe teritoriul Europei.

Hagag Development Europe este un dezvoltator imobiliar specializat in proiecte rezidentiale si comerciale in Romania. Compania este implicata in achizitionarea, dezvoltarea si renovarea unor imobile si proiecte care implica mai mult de 150 de milioane de euro investite in Bucuresti.

Dezvoltatorul imobiliar israelian Hagag Development Europe a investit peste 90 de milioane de euro in primul sau proiect rezidential din Bucuresti, H Pipera Lake. Localizat pe malul lacului Pipera, H Pipera Lake este cel mai mare ansamblu de locuinte pe care compania il dezvolta in Romania.

Ansamblul de cladiri va fi edificat pe o suprafata de teren de 57.000 mp si va avea in total aproximativ 120.000 mp construiti de apartamente, derulandu-se in trei faze de constructie. H Pipera Lake are ca proiectant general biroul de arhitectura Razvan Barsan + Partners si va livra 1.350 de apartamente de tip studio dublu, 2 si 3 camere, dispuse in 17 imobile cu un regim de inaltime S+P+6E+7R.

Acestora li se adauga mai mult de 1.600 de locuri de parcare, dar si gradini proprii pentru apartamentele de la parter. "Primele apartamente vor fi scoase la vanzare in cadrul Salonului Imobiliar ce va avea loc la Palatul Parlamentului in weekend-ul 2-4 Martie. Aici vom veni cu oferte speciale pentru primii nostri cumparatori", a declarat Andreea Hamza, marketing manager al companiei Hagag Development Europe.

Demararea lucrarilor noului proiect imobiliar H Pipera Lake este estimata pentru primavara lui 2018. Primele 5 cladiri cu regim de inaltime P+6E+7R vor insuma 390 de apartamente cu suprafete intre 55 mp si 97 mp construiti si vor fi livrate in a doua jumatate a anului 2019.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri