Lion's Head Investments isi face intrarea pe piata imobiliara locala si anunta achizitia proiectului de birouri Oregon Park, detinut de Portland Trust si Ares Management. Proiectul consta in trei cladiri de birouri de clasa A si este amplasat in zona de nord a Bucurestiului.

Tranzactia include atat achizitia primelor doua cladiri deja finalizate din Oregon Park, A si B, precum si a cladirii C, aflata in stadiu de constructie. In prezent, cladirile A si B sunt inchiriate integral unor importante companii internationale ca Oracle, Deloitte, Euler Hermes si Kepler Alten. Finalizarea formala a tranzactiei va avea loc in luna iunie 2018. Potrivit calculelor wall-street.ro, la o chirie medie lunara de 12 euro pe metru patrat, un yield mediu de 7,5% si suprafata proiectului de 70.000 mp, rezulta ca valoarea tranzactiei s-ar ridica la circa 135 milioane de euro.

Complexul Oregon Park va avea in total trei cladiri de birouri ce vor ocupa o suprafata inchiriabila de circa 70.000 metri patrati. Proiectul a obtinut certificarea BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology), calificativul "Excelent". Oregon Park este proiectat sa devina pana la finele lui 2019 unul dintre cele mai moderne si eficiente energetic proiecte de birouri din zona Barbu Vacarescu - Floreasca si din nordul capitalei.

Retail jobs

In cadrul acestei tranzactii, casa de avocatura Kinstellar a consiliat cumparatorul, iar compania de consultanta imobiliara Knight Frank si casa de avocatura Peli Filip au consiliat vanzatorul. Portland Trust a dezvoltat mai multe proiecte de cladiri de birouri in Bucuresti, printre care: Floreasca Park, Floreasca 169, Bucharest Business Park si Opera Center. In prezent, Portland Trust are doua proiecte in constructie, in Bucuresti - Cladirea C din Oregon Park, respectiv EXPO Business Park, situat in zona Expozitiei, in zona de Nord.

Lion's Head este un investitor de termen lung in proprietati comerciale premium din Europa Centrala si de Est si este rezultatul unui joint-venture intre fondul de investitii sud-african, Old Mutual Property si AG Capital. Lion’s Head are un portofoliu de spatii de birouri de 150.000 metri patrati si valoreaza 310 milioane euro. In acest portofoliu se remarca Polygraphia Office Center, de 35.000 metri patrati si Megapark, de 75.000 metri patrati. Ambele proiecte sunt inchiriate in totalitate unor companii internationale.

Citeste si:
Companiile BNP Paribas se muta in cladirea Oregon Park C
BNP Paribas se muta in...

AG Capital este un grup de investii activ in Sud-Estul Europei si format din companii cu experienta in domenii ca investitiile, dezvoltarea, consultanta si administrarea activelor imobiliare. AG Capital activeaza in regiune de peste 25 de ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri F