Palatul Maurice Blank din strada Tudor Arghezi nr. 9 din Capitala, cunoscut timp de 70 de ani drept sediul Ambasadei Statelor Unite ale Americii, va fi scos la licitatie de catre Artmark Historical Estate, la un pret de pornire de 5,5 milioane de euro.

Palatul Maurice Blank a fost resedinta unuia dintre cei mai importanti bancheri ai Romaniei moderne, Maurice Blank, cofondator al bancii Marmorosch Blank & Co (1864), cel care imprumuta statul roman in campania Razboiului de Independenta. Imobilul a fost proiectat de celebrul arhitect elvetian Louis Pierre Blanc, cel care si-a lasat amprenta si pe alte importante cladiri publice romanesti, cum ar fi: Palatul Ministerului Agriculturii, Palatul Facultatii de Medicina, Sediul Universitatii din Iasi sau Institutul Victor Babes.

Palatul Maurice Blank cuprinde 2.500 metri patrati construiti in stil Neo-Renascentist, 50 de camere si o gradina generoasa decorata cu pini si fantana arteziana, palatul Maurice Blank este un reper arhitectural al resedintelor particulare din Bucuresti. Potrivit Artmark, tranzactia ar fi estimata intre 6,5 mil. euro si 7,5 mil. euro.

In anul 1934 palatul a fost cumparat de catre avocatul si omul politic Eduard Mirto, cel care avea sa fie si ultimul proprietar de drept pana la venirea comunismului. Eduard Mirto este cel care initiaza legaturile intre palatul Maurice Blank si Ambasada Statelor Unite, inchiriaza imobilul americanilor chiar in pragul izbucnirii celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Palatul Maurice Blank a ramas pana in 2011 drept celebrul sediu al Ambasadei SUA, reintrand astazi in circuitul privat.

Citeste si:
Investitie de jumatate de milion de dolari intr-o comunitate din Sibiu
Ambasada SUA investeste o...

Sursa foto: Artmark

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
[FOTO] Fostul sediu al liceului "Nicolae Tonitza", scos la vanzare