In primul semestru din 2018, au fost livrate spatii noi insumand 14.000 de metri patrati in cadrul proiectelor Bistrita Retail Park si Focsani Value Center, proiecte dezvoltate de Element Development, respectiv Prime Kapital. De asemenea, trebuie mentionat faptul ca stocul total de spatii comerciale a inregistrat o scadere neta prin inchiderea hipermarketului Carrefour si a galeriei comerciale din cadrul proiectului Vitantis Shopping Center, la inceputul acestui an, suprafata totala a proiectului in care mai sunt operationale magazinele Praktiker, Diego si Casa Rusu fiind de 36.000 de metri patrati.

Astfel, stocul de spatii comerciale moderne din afara Capitalei a ajuns la 2,43 milioane de metri patrati, in timp ce suprafata mallurilor, parcurilor de retail si galeriilor comerciale din Bucuresti masoara 1,19 milioane de metri patrati. Densitatea spatiilor comerciale la nivel national a ajuns la 184 mp / 1.000 locuitori, in vreme ce in Bucuresti a atins un nivel de 651 mp / 1.000 locuitori, de 3.5 ori mai mare fata de media nationala.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont