Cele mai cautate spatii de inchiriat in aceasta perioada, care atrag chiriasi pe termen lung si genereaza randamente mai bune, sunt apartamentele de pana in 42 de metri patrati si cele cu patru camere, plus segmentul de case, potrivit reprezentantilor RE/MAX Romania, parte a unuia dintre cei mai mari jucatori din lume din domeniul consultantei imobiliare rezidentiale. Care sunt cele mai efeverscente orase din Romania pe piata inchirierilor?

Dupa Capitala, unul dintre cele mai efervescente orase in ceea ce tine de piata inchirierilor ramane Clujul, unde cresterea segmentului a inceput din anul 2014, perioada in care cererea era foarte mare, iar variantele de oferta reduse. Anul 2016 a venit cu un val extrem de ofertant, datorita finalizarii mai multor proiecte in zone dedicate inchirierii, ce ofera pietei chiriilor cele mai bune optiuni in materie de localizare, conditii interioare, cat si beneficii suplimentare (regim inaltime, panorama, proximitate parcuri), potrivit unei analize realizate de RE/MAX.

Cele mai cautate spatii de inchiriat in aceasta perioada care atrag chiriasi pe termen lung si randamente mai bune, sunt, in toata tara, apartamentele de pana in 42 de metri patrati si cele cu patru camere, plus segmentul de case, potrivit reprezentantilor RE/MAX Romania.

„Stocul pe aceste variante este mult mai redus, insa cererea este constanta. Zona, conditiile oferite si pretul sunt, in continuare, criteriile esentiale pe baza carora chiriasii iau decizia finala, chiar daca asta inseamna ca de multe ori sa aleaga o suprafata mai mica”, a declarat Nelida Georj, RE/MAX Grup de Lux.

Potrivit reprezentantilor RE/MAX Romania, nevoia pe segmentul de blocuri noi de locuinte a inceput sa fie satisfacuta tot mai mult, printr-o varietate de apartamente. Pe de alta parte, anul 2018 a fost unul in care s-a simtit scaderea cererii pe chirii, poate si din cauza faptului ca multi s-au orientat spre achizitie, dar si datorita faptului ca, pe partea de IT & Software, din anul 2016, nu au mai fost fluctuatii masive de personal.

Ce tipuri de apartamente s-au inchiriat cel mai bine in 2018 in Cluj?

  • apartamentele de 1 camera si garsonierele - stocul pe aceasta nisa fiind redus, o astfel de locuinta poate genera o chirie intre 280 si 350 euro;
  • apartamentele cu 2, 3 camere, in special pe rezidentialul nou - sunt cele care ofera cele mai multe optiuni; stocul pe acest segment este extrem de generos, iar media de inchiriere este de 480 euro/luna, respectiv 580 euro/luna; pe acest segment se simte o scadere de 10% a valorii chiriei;
  • categoria de apartamente situate in blocuri vechi, complet renovate si modernizate, decomandate, fac concurenta si se aliniaza la preturile celor din blocuri noi; pe acest segment locuintele de 3 si 4 camere au inregistrat o crestere de 10% fata de 2017;
  • casele individuale, cele tip duplex, insiruite, satisfac cerintele unui segment care pana in anul 2017 avea extrem de putine optiuni; pentru cele cu 3,4 dormitoare si gradina - familiile fiind orientate spre acest tip de inchiriere - valoarea de tranzactionare fiind intre 1000 - 1400 euro/luna, iar la casele individuale intre 1600 - 2200/luna.

Sursa foto: pogonici / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri