P3 Logistic Parks, investitorul si dezvoltatorul pan-european de proprietati logistice, a achizitionat un teren de 16 hectare in Dragomiresti Vale, o locatie prime pentru activitatea logistica la periferia de nord-vest a Bucurestiului. Un nou parc logistic de 80.000 mp – care se va numi P3 Bucharest NW Ring Road – va fi dezvoltat pe acest teren, care are acces imediat la centura nou extinsa a Bucurestiului si permite conexiune facila cu toate partile capitalei, precum si cu autostrazile A1 si A3.

"Aceasta achizitie este un nou pas in realizarea strategiei noastre de extindere a prezentei P3 pe piata din Romania prin noi locatii atat in Bucuresti, cat si in alte parti ale tarii. Suntem foarte entuziasmati sa incepem acest nou capitol al dezvoltarii P3 in Romania si intentionam sa demaram constructia primului depozit din acest nou parc - primul nostru proiect in afara parcului P3 Bucharest - in a doua parte a anului 2019", spune Sinziana Pardhan, director general P3 in Romania.

Investitorul institutional de anvergura P3 a intrat pe piata locala printr-o achizitie in anul 2014 si anume a proiectului Europolis Logistic Park de langa Bucuresti de la grupul austriac CA Immo. La acea vreme, proiectul, cunoscut in prezent drept P3 Bucharest, dispunea de 215.000 mp, proprietatea fiind evaluata la circa 120 de milioane de euro.

"Acesta este al cincilea parc nou pe care il adaugam la portofoliul nostru pan-european in acest an", spune Ian Worboys, CEO P3. "Romania ramane o piata strategica pentru P3. Credem ca tara are un potential de crestere ridicat. Portofoliul nostru local a cunoscut o performanta remarcabila in ultimii 3 ani, crescand de la 215.000 mp de depozite in 2015 la peste 380.000 mp in 2018. Prin aceasta noua achizitie ne reafirmam angajamentul pe termen lung fata de piata din Romania. Obiectivul nostru este de a continua expansiunea businessului local intr-o maniera sustenabila".

Inainte de aceasta noua achizitie, P3 avea un total de 370.000 de metri patrati de spatii logistice in 14 depozite in parcul P3 Bucharest si alti 100.000 de metri patrati care ar permite dezvoltarea de noi spatii.

Citeste si:
Coca-Cola HBC Romania si Mobexpert, noii chiriasi ai P3 Bucharest A1
Coca-Cola HBC Romania si...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cum vede P3 "batalia" dintre Est si Vest pe infrastructura si costuri