Atunci cand iti refaci casa, sunt multe lucruri pe care trebuie sa le iei in calcul: de la costuri si temperatura de afara, pana la detalii si probleme care pot ingreuna si intarzia lucrarile.

Desi iarna nu este cea mai indicata perioada pentru renovari, lucrarile complexe necesita de obicei mai mult timp si astfel apare riscul sa se extinda si in acest anotimp. Un avantaj al lucrarilor pe timp de iarna este cererea mai mica pentru firmele specializate, motiv pentru care si costurile s-ar putea diminua considerabil. Insa temperaturile scazute si conditiile atmosferice pot provoca adevarate probleme, astfel ca este esential sa ai un plan bine pus la punct.

5 lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand renovezi pe timpul iernii:

1. Toate lucrarile trebuie facute in interior

Pe perioada iernii, chiar daca nu este cel mai dificil sezon rece intalnit pana acum, trebuie sa eviti cu orice pret lucrarile care au legatura cu exteriorul casei. Fie ca vorbim despre fatada casei sau de imbunatatiri aduse eficientei termice a locuintei, din cauza umezelii si a conditiilor meteo nefavorabile lucrarile pot suferi mari probleme. Ocupa-te intai de lucrarile importante de interior, iar atunci cand vremea iti va permite si se va face mai cald, poti trece la cele din exteriorul casei.

2. Asigura o incalzire a locuintei

Cand vina vorba despre o renovare generala a unei case, deseori acest lucru implica mutare din ea pe perioada lucrarilor. Din cauza ca de multe ori si incalzirea centralizata trebuie inchisa pentru a termina toate lucrarile, frigul si umezeala din acest anotimp pot fi provoca mari probleme. Pentru a asigura echipei de lucru toate conditiile, dar pentru a te asigura ca umezeala nu va afecta peretii interiori ai casei, ia in calcul inchirierea unui tun de caldura, care te va ajuta ca din acest punct de vedere sa eviti orice forma de problema.

3. Accesul materialelor

Deseori, drumurile sunt blocate pe timpul iernii, iar accesul in curti este ingreunat din cauza mormanelor de zapada, dar si a poleiului. Un alt obstacol pe care ar trebui sa il iei in calcul intr-un astfel de scenariu este pastrarea drumurilor de acces catre locuinta curate in fiecare moment. In acest fel, echipei de muncitori din casa ii va fi mai usor sa aduca materialele necesare in incinta, fara sa fie afectati de conditiile de afara. Procesul va fi mai rapid, iar lucrarile nu vor fi ingreunate.

4. Tine tevile calde

Atunci cand opresti consumul de apa pe durata lucrarilor din locuinta, exista riscul pe timpul iernii ca apa ramasa pe conducte sa inghete, ceea ce ar putea afecta sistemul sanitar al casei. Te poti trezi mai apoi ca trebuie sa faci alte lucrari foarte costisitoare pentru a repara ceea ce s-a stricat din cauza unei neatentii. Tine tevile calde pe timpul iernii, pentru a te asigura ca nu vor fi probleme mai tarziu.

5. Vecinii

Aceasta este o problema generala care nu depinde de un anotimp in particular. Insa cum iarna sunt sarbatorile, galagia unor lucrari de renovare ar putea deranja de multe ori. Este important sa discuti intai cu vecinii despre planurile tale si sa obtii un acord, iar in paralel sa te asiguri ca echipa de muncitori din casa ta nu va bloca in niciun moment accesul vecinilor in propriile curti sau locurile lor de parcare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri