Povestea Atos in Romania a inceput in 2011 prin fuziunea cu compania Siemens, iar in prezent are sedii in Timisoara, Bucuresti si Brasov. A pornit la drum cu circa 250 angajati si acum dispune de peste 2.200 in toata tara. Prezentat in acest articol, sediul Atos din Timisoara este situat pe cinci etaje ale cladirii de spatii de birouri United Business Center 1 (UBC 1) din ansamblul imobiliar mixt Openville, in care ocupa aproximativ 6.000 mp.

In birourile din Openville Timisoara, Atos gazduieste mai multe departamente, fiecare cu specificul sau. In unele departamente, managerul local are biroul la acelasi sharedesk cu alti colegi. In altele, exista birouri de management, in care seful de departament lucreaza impreuna cu adjunctii sai. Totodata, acesti manageri lucreaza si din zona de birouri deschise, atunci cand nu au teleconferinte sau discutii confidentiale, pentru a fi aproape de oameni si a fi in mijlocul activitatilor zilnice, arata reprezentantii Atos.

In acest moment, aproximativ 600 angajati au punctul de lucru in UBC 1, iar numarul lor este in continua crestere, pe masura ce proiectele in care Atos este implicata cresc si ele.

Planul arhitectural a fost conceput impreuna cu dezvoltatorul ansamblului Openville, iar amenajarea propriu-zisa a fost facuta de echipa Atos Housing & Logistics, impreuna cu furnizorul de mobilier GreenForest. Angajatii au furnizat informatii referitor la cerintele practice (nevoi de spatiu colaborational, sali de sedinta sau discutii ad-hoc etc.).

Openville Timisoara

Atos, un sediu presarat cu zone pentru discutii "ad-hoc" in open space

"Avem peste 20 de sali de sedinta, din care o parte sunt destinate sedintelor de echipa si sunt gandite sa gazduiasca un numar mare de persoane (intre 8 si 60), iar altele sunt gandite sa asigure intimitate pentru sedinte 1:1, apeluri telefonice sau teleconferinte etc. Totodata, avem diverse zone pentru discutii ad-hoc, amplasate in zonele de open space, care le permit angajatilor sa aiba parte de flexibilitate in alegerea spatiului de colaborare", mai spun reprezentantii Atos.

De asemenea, "una din caracteristicile specifice ale acestui birou o reprezinta mesele inalte, care le permit angajatilor sa lucreze si in pozitie verticala, facilitand, astfel, flexibilitatea de a face miscare si a nu fi blocati pe scaun toata ziua. Aceste zone sunt folosite si de colegii care lucreaza de acasa si viziteaza ocazional biroul, fiind o zona cu functiuni multiple".

Openville Timisoara

Ei adauga ca asa-zisele "daily huddle" (intalniri zilnice cu echipa, de 5 – 10 minute, in care se discuta planul zilei sau ultimele evenimente), intalnirile saptamanale cu echipa sau alte sedinte ad-hoc au loc in aceste zone colaborationale". Asadar, "acest birou a fost gandit sa acopere o gama extinsa de nevoi de business si de colaborare: de la spatii organizate de birouri si spatii deschise colaborarii, pana la zone pentru nevoi individuale sau de grupuri restranse, luand in considerare si colegii care lucreaza preponderent de acasa".

Cobori din UBC 1 si ajungi in fata Iulius Mall

"Avantajele lucrului in Openville Timisoara sunt legate de localizarea in apropierea Iulius Mall (parte a ansamblului) si de noul pol de business care se dezvolta in aceasta zona. Existenta locurilor de parcare si a multiplelor variante pentru mijloace de transport in comun sunt alte avantaje ale acestei locatii. Sistemele cladirii sunt, de asemenea, un plus pe care l-am luat in considerare la momentul luarii deciziei: asigurarea continuitatii furnizarii serviciilor, sistem HVAC modern cu asigurare permanenta de aer proaspat, servicii de receptie si paza etc", adauga reprezentantii Atos.

Openville Timisoara

Ca urmare, "facilitatile, precum existenta unei sali de sport, zona de food court si alte restaurante din Iulius Mall Timisoara, apropierea de magazine si cinema, toate acestea sunt aspecte care au fost luate in considerare in alegerea acestei locatii". Exista, de asemenea, cate "o bucatarie pe fiecare etaj, iar colegii folosesc aceste locuri si pentru a lua masa si pentru a face o pauza de cafea. Exista un furnizor intr-una din aceste bucatarii cu preparate rapide si cafea".

Openville Timisoara

"Avem o zona de lounge, in care vom amenaja Biblioteca Atos si care este gandita ca un spatiu de relaxare pentru angajati. Zona de receptie este deschisa si luminoasa, gata sa primeasca vizitatorii. Folosind paleta de culori Atos, am ales o combinatie care sa respecte brandul nostru si care sa fie primitoare. Fotoliile sunt extrem de comode, iar zona de receptie a devenit un pol al vietii sociale din birourile Atos Openville", mai spun reprezentantii Openville.

Openville Timisoara

Parcarea nu este o problema in zona, datorita faptului ca angajatii pot parca in zonele de parcare gratuite ale mall-ului. Pentru cei ce ajung la serviciu mai tarziu si care nu gasesc un loc de parcare in apropierea cladirii mai exista locuri in parcarea supraterana.

Compania Atos are ca activitate operatiuni de tipul Big Data, Cybersecurity, High Performance Computing & Digital Workplace si dispune la nivel mondial de aproximativ 100.000 de angajati, in 73 de tari si un venit anual de aproximativ 12 miliarde de euro. Are sediul central la Paris si este considerata una din cele mai puternice companii franceze care activeaza pe teritoriul Romaniei. Grupul este partener mondial si in tehnologia informatiei pentru Jocurile Olimpice si Paralimpice si opereaza sub marcile Atos, Atos Consulting, Atos Worldgrid, Bull, Canopy, Unify si Worldline.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri