CTP, unul dintre cei mai mari dezvoltatori si administratori pe termen lung de parcuri industriale si logistice din Europa Centrala si de Est, a ajuns pe piata din Romania la un stoc de 1 milion metri patrati suprafata construita, impartita in 15 parcuri situate in apropierea Capitalei si a altor noua orase.

"Finalul lui 2018 a marcat atingerea a doua praguri importante pentru CTP, atat la nivel national, cat si international: portofoliul companiei a crescut la 1 milion mp in Romania si la 5 milioane mp la nivel de grup. Numai in 2018, dezvoltatorul a finalizat si livrat peste 300.000 mp de spatii logistice. CTP a crescut si din punct de vedere al portofoliului de clienti, ajungand la 50 de chiriasi in cele 15 parcuri pe care le detine in Romania. Dintre acestia, 85% sunt nume importante din domeniul logistic, iar 15% sunt companii de productie. Rata de neocupare din parcurile CTP este sub 5%", se arata intr-un comunicat al CTP.

Ana Dumitrache, country head al CTP Romania, arata ca dezvoltatorul de spatii logistice si industriale are "planuri importante pentru a creste si mai mult in perioada urmatoare". Unul dintre principalele obiective ale dezvoltatorului ramane extinderea CTPark Bucharest West, gandit pentru a deveni cel mai mare parc industrial din Romania si din Europa Centrala. "In prezent, CTPark Bucharest West are o suprafata construita de 400.000 mp si este planificat sa atinga 1 milion mp in urmatorii ani, ceea ce va transforma Romania intr-un nod logistic in Europa de Est", potrivit CTP.

Retail jobs

Anul trecut, dezvoltatorul a inregistrat cel mai rapid ritm de crestere de la intrarea pe piata locala, in 2014. In 2018 a fost finalizata cea mai mare suprafata construita: peste 300.000 mp de noi cladiri destinate activitatilor de depozitare si productie.

CTP este un dezvoltator si administrator full-service de proprietati comerciale, specializat in livrarea si managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internationale si locale, care fac investitii strategice noi sau isi extind operatiunile in Europa Centrala si de Est. In Romania, CTP este prezent in zece orase: Arad, Bucuresti, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Pitesti, Salonta, Sibiu, Timisoara si Turda.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri