CTP, unul dintre cei mai mari dezvoltatori si administratori pe termen lung de parcuri industriale si logistice din Europa Centrala si de Est, a ajuns pe piata din Romania la un stoc de 1 milion metri patrati suprafata construita, impartita in 15 parcuri situate in apropierea Capitalei si a altor noua orase.

"Finalul lui 2018 a marcat atingerea a doua praguri importante pentru CTP, atat la nivel national, cat si international: portofoliul companiei a crescut la 1 milion mp in Romania si la 5 milioane mp la nivel de grup. Numai in 2018, dezvoltatorul a finalizat si livrat peste 300.000 mp de spatii logistice. CTP a crescut si din punct de vedere al portofoliului de clienti, ajungand la 50 de chiriasi in cele 15 parcuri pe care le detine in Romania. Dintre acestia, 85% sunt nume importante din domeniul logistic, iar 15% sunt companii de productie. Rata de neocupare din parcurile CTP este sub 5%", se arata intr-un comunicat al CTP.

Ana Dumitrache, country head al CTP Romania, arata ca dezvoltatorul de spatii logistice si industriale are "planuri importante pentru a creste si mai mult in perioada urmatoare". Unul dintre principalele obiective ale dezvoltatorului ramane extinderea CTPark Bucharest West, gandit pentru a deveni cel mai mare parc industrial din Romania si din Europa Centrala. "In prezent, CTPark Bucharest West are o suprafata construita de 400.000 mp si este planificat sa atinga 1 milion mp in urmatorii ani, ceea ce va transforma Romania intr-un nod logistic in Europa de Est", potrivit CTP.

Anul trecut, dezvoltatorul a inregistrat cel mai rapid ritm de crestere de la intrarea pe piata locala, in 2014. In 2018 a fost finalizata cea mai mare suprafata construita: peste 300.000 mp de noi cladiri destinate activitatilor de depozitare si productie.

CTP este un dezvoltator si administrator full-service de proprietati comerciale, specializat in livrarea si managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internationale si locale, care fac investitii strategice noi sau isi extind operatiunile in Europa Centrala si de Est. In Romania, CTP este prezent in zece orase: Arad, Bucuresti, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Pitesti, Salonta, Sibiu, Timisoara si Turda.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri