Flatfy.ro este partenerul de care ai nevoie in momentele in care doresti sa efectuezi o tranzactie in sectorul imobiliar. Pe site-ul nostru poti gasi anunturi de vanzare/cumparare si chirii pentru locuinte, dar si pentru spatii comerciale din toata tara. In cazul in care preferi o locuinta in cadrul unui ansamblu rezidential recent realizat sau care inca se afla in cosntructie, acceseaza site-ul Flatfy. Aici vei gasi oferte diverse, preturi si detalii despre cele mai noi locuinte din fiecare oras. Fie ca preferi o casa, un apartament spatios sau doar o garsoniera, aici vei gasi anunturi pentru toate categoriile.

Piata imobiliara in 2019

Inceputul anului 2019 este unul in scadere in comparatie cu finalul anului 2018. Concret, in luna ianuarie 2019, au fost vandute, la nivelul intregii tari, 30.733 imobile. Numarul de tranzactii este cu 5.457 mai mic fata de luna decembrie a anului 2018. Potrivit Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara, „numarul caselor, terenurilor si apartamentelor care au facut obiectul contractelor de vanzare-cumparare, la nivel national, in luna ianuarie a acestui an este cu 8.749 mai mic fata de perioada similara a anului trecut”.

In prima luna a anului, cele mai multe tranzactii imobiliare s-au inregistrat in Bucuresti – 5.395, urmat de Ilfov – 2.623 si Timis – 1.736. La polul opus, cele mai putine imobile vandute, in aceeasi perioada, au fost in Salaj – 173, Olt – 131 si in Tulcea – 42.

La capitolul terenuri agricole, in prima luna a anului 2019, pe primul loc dupa numarul de terenuri vandute se afla Galati – 460, urmat de Vrancea – 454 si Braila – 412.

Preturile se mentin

Daca numarul de vanzari in sectorul imobiliar este in scadere, nu putem spune acelasi lucru si despre preturi. In luna ianuarie, conform studiului realizat de Flatfy.ro, pretul mediu pentru apartamente se mentine la nivelul inregistrat in ultima parte a anului 2018. Astfel, pretul mediu per metru patrat ramane la valori de peste 1.000 de euro in principalele orase ale tarii. Cel mai mare pret continua sa se inregistreze in Cluj-Napoca, acolo unde cumparatorii platesc o medie de 1.400 de euro/mp.



Desi noile ansambluri imobiliare vin cu spatii generoase si moderne, clientii continua sa prefere locuintele aflate intr-un bloc vechi. Potrivit studiului realizat de Flatfy, in luna ianuarie 2019 nivelul pretului mediu pentru imobiliare vechi era mai mare decat pretul mediu pentru imobiliare noi. Statistica este valabila in toate orasele din top, Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Constanta si Iasi.



Analistii imobiliari estimeaza ca pe parcursul anului 2019 preturile vor ramane la nivelul anului trecut sau chiar vor inregistra o usoara scadere. Aceasta scadere ar putea fi cauzata de modificare conditiilor de creditare in cadrul programului Prima Casa, fapt care va duce la o cerere mai mica de locuinte.

Noi utilizam diferite metodologii pentru compararea preturilor de pe piata imobiliarelor noi si piata secundara. Pentru imobiliarele noi folosim pretul minim pentru un metru patrat, care il primim direct de la dezvoltator.
Am colectat toate preturile imobilelor noi si am calculat valoarea medie a preturilor minime pe un metru patrat*. In majoritatea cazurilor, preturile minime sunt mai mici cu 30% fata de preturile medii. Astfel, pentru intelegerea pretului mediu, la pretul minim trebuie sa adaugati 30% ** de la costul unui metru patrat.

* - eroare in calculul unui metru patrat
** - procent estimat pentru calcularea valoarea medie

Pentru piata secundara, noi colectam anunturi de la mai mult de 1.000 de site-uri imobiliare. Cand se estimeaza mediile, nu folosim grupari de anunturi duplicate, dar folosim intreaga baza anunturilor.

Cum functioneaza Flatfy.ro

Acceseaza site-ul Flatfy.ro si cauta anunturile imobiliare din orasul tau. Alege tipul de anunt dorit: apartament de vanzare, casa de vanzare, casa de inchiriat, ansambluri imobiliare, spatii comerciale de vanzare sau de inchiriat, iar apoi personalizeaza cautarea in functie de zona, camere, pret si suprafata.

Baza de anunturi imobiliare a Flatfy.ro este una consistenta, doar in luna ianuarie fiind disponibile aproximativ 150.000 de anunturi pentru orasele Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi si Constanta.

Daca si tu cauti un imobil si nu stii unde sa il gasesti, incearca pe Flatfy.ro. Acesta este disponibil atat in Romania, cat si in alte tari, cum ar fi in Ungaria, Moldova, Bulgaria, sau Emiratele Arabe Unite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri