Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) supune dezbaterii publice un proiect de hotarare cu privire la aprobarea Planului Urbanistic Local (PUZ), aferent unui proiect imobiliar mixt de locuinte si spatii de birouri pe terenul pe care a functionat fabrica de paine din Calea Plevnei din Capitala. Aici, pe un teren de 28.220 mp, detinut prin compania Plevnei Residence Imobiliar, dezvoltatorul Eden Capital ar urma sa ridice cladiri de pana la 12 etaje si 45 m inaltime.

Proiectul de hotarare cu privire la aprobarea PUZ este supus dezbaterii publice pana pe data de 4 martie anul curent, iar potrivit documentului, proiectul imobiliar va include si lucrari de reconversie a unor cladiri considerate monument istoric, precum "Moara de grau" sau "Silozul Vechi".

Terenul de 28.220 mp este detinut catre catre compania Plevnei Residence Imobiliar, controlatata de Eden Capital Development (ai carei actionari sunt cetatenii romani Dan Liviu Marius si Abu-Lail Akram) si Novum Business Invest.

In prezent, suprafata construita pe terenul din Calea Plevnei nr. 145 este de 16.031 mp, dar ar urma sa scada la 14.110 mp ca urmare a PUZ-ului aprobat, in conditiile in care POT (Procentul de ocupare al terenului) va fi redus de la 56,8% la 50%. In schimb, CUT (Coeficient de utilizare al terenului) creste de la doar 0,92, la 3,6 ceea ce inseamna ca suprafata desfasurata a constructiei va creste si ea substantial de la 26.145,6 mp in prezent la 101.600 mp.

Proiectul care ar urma sa fie dispus pe 2S+P+Mz+11E+12ER va avea si 20% din suprafata terenului transformati in spatii verzi la sol (5.644 mp) si alti 10% (2.822 mp) pe placa. Alti 10% (5,644 mp) vor fi destinati pentru cai de acces, alei si parcari. Planul Urbanistic Zonal ce face obiectul hotararii citate a GCMB nu ofera insa si dreptul la construire pana la emiterea autorizatiei de construire.

Eden Capital a mai dezvoltat in Capitala proiectele Cortina Residence, situat in apropiere de Parcul Herastrau si aeroportul Baneasa. Intr-un articol platit din 2017, actionarii Eden Capital anuntau ca au in plan si alte investitii de mai multe zeci de milioane de euro in Bucuresti.

Sursa foto: Google Maps

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri