Romania pare ca ar fi un fel de "plan B" in ochii marilor companii de afara care doresc sa se extinda in regiune. Salariul minim a crescut artificial foarte mult in ultimii ani, iar mediul politic nu este la fel stabil ca in celelalte tari. La acestea se adauga si lipsa infrastructurii. Autoritatile nu au tinut pasul, desi devoltatorii au incercat sa dezvolte in pofida faptului ca nu exista infrastructura, a declarat Laurentiu Badea, managing partner, Dunwell, companie independenta de consultanta si brokeraj industrial, la conferinta ReConstruct 2019.


"Pe real estate si in special pe segmentul de spatii logistice se poate vedea cat de importanta este infrastructura. Pana acum, dezvoltatorii au aparut acolo exact unde aceasta exista. Sa luam de exemplu experienta cu prima autostrada, A1. Incet-incet si centura Bucurestiului a inceput sa fie construita si asa au aparut si proiectele logistice din Dragomiresti, Chitila. Treptat, mergem spre Brasov si Constanta cu noi proiecte imobiliare de logistica", a spus Laurentiu Badea (foto).

Evenimentul a fost organizata cu sprijinul CBRE, Vastint, Genesis Property, Openville Timisoara, Peli Partners, Mindspace, Build Green, si Allbim.net.

Sectorul industrial ar putea atrage pana la 750.000 mp de proiecte logistice pana la finalul acestui an, iar Romania este pe punctul sa stabileasca un nou record, arata estimarile Dunwell. Astfel, aproximativ 300.000 mp de proiecte industriale se afla in plin proces de dezvoltare, o treime din suprafata construita fiind situata in Bucuresti sau in proximitatea Capitalei.

Stocul proiectelor industriale clasa A in Romania se situa, la finalul anului trecut, la circa 3,5 milioane mp. In conditiile livrarilor anuntate de dezvoltatori, Romania va depasi pragul istoric de 4 milioane mp stoc clasa A de proiecte industriale, o performanta ce reflecta interesul tot mai crescut al investitorilor pentru tara noastra.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri