Exista o multime de lucruri care ii pot face pe oameni sa se transforme foarte repede din chiriasi in proprietari. Avantajele detinerii propriei locuinte depasesc orice costuri suplimentare care crezi ca ar putea sa apara daca te muti din chirie sau din casa parintilor. Inevitabil, vine o etapa in viata fiecarei persoane cand se gandeste tot mai mult cum va arata locul pe care o sa il numeasca „acasa”.

Daca inca ai indoieli cu privire la un angajament serios, iata cateva semne care dovedesc ca e timpul sa cauti imobiliare in Bucuresti sau oriunde vrei sa te muti pentru a avea parte de un nou inceput.

Lipsa de spatiu

In timp, cu totii tindem sa adunam cat mai multe lucruri. Cu siguranta, ai o multime de obiecte pe care le vrei mereu la indemana. Poate iti doresti mai mult spatiu pentru birou sau un loc unde sa iti petreci serile alaturi de prieteni. Ai nevoie de mai multe zone pentru depozitarea unor echipamente care fac parte din hobby-ul tau ori vrei un dressing ca sa iti organizezi foarte bine garderoba. In mod sigur a venit momentul sa iti gasesesti un apartament care sa iti satisfaca mai bine nevoile.

Situatie financiara stabila

Daca ai un job bun si iti permiti sa investesti banii intr-un apartament sau o casa, cel mai indicat ar fi sa faci acest lucru. Pe langa faptul ca vei avea un loc al tau, ai la dispozitie o proprietate ce nu se va devaloriza prea usor. Atunci cand platesti chiria te bucuri de avantaje temporare. Asadar, daca nu este un efort pentru tine sa platesti un avans pentru casa, o rata la credit sau chiar suma totala, alege sa investesti banii in viitorul tau.

Dorinta de a ramane in oras

In cazul in care planuiesti sa ramai in oras, achizitionarea unei locuinte este o alegere mai buna decat inchirierea. Daca locuiesti de cativa ani intr-o zona frumoasa, esti multumit de slujba ta si ai la dispozitie toate serviciile necesare unui trai decent, nu e o idee rea sa prinzi radacini intr-o comunitate unde ai deja prieteni.

Control total asupra proprietatii

Atunci cand locuiesti in chirie sau impreuna cu parinii, nu ai posibilitatea de a modifica locuinta dupa bunul plac. Poate vrei un living modern si sa redecorezi bucataria, esti pasionat de activitatile de bricolaj ori gradinarit. Daca planurile tale implica modificari substantiale ale unei proprietati, atunci este timpul sa faci asta in propria ta casa. Vei avea posibilitatea de a da frau liber imaginatiei pentru a proiecta si personaliza spatiul asa cum iti doresti.

Preturi in crestere pentru chirii

Daca monitorizezi piata imobiliara, stii deja ca preturile pentru inchirierea unui apartament sunt pe o panta ascendenta de ceva vreme. Mai mult, exista posibilitatea ca proprietarul sa iti majoreze chiria intr-un timp foarte scurt. In cazul in care cumperi o casa pe baza unui credit, vei sti in fiecare luna ca platesti aceeasi suma, fara cresteri suplimentare. Avand aceste informatii, poti sa iti planifici mult mai bine veniturile.

Intemeierea unei familii

Daca a venit momentul sa va mutati impreuna ca familie, cel mai indicat ar fi sa achizitionati o locuinta a voastra. Veti avea posibilitatea de a crea impreuna casa in functie de dorintele si nevoile voastre. In timp, vor aparea si copiii care au nevoie de stabilitate si un loc in care sa se poata acomoda. Locuind cu chirie, nu aveti parte de libertatea si momentele de liniste necesare unei familii aflate la inceput de drum.

Entuziasmul proprietatii

Fiecare persoana care isi cumpara o casa are un sentiment de mandrie ca a facut ceva important. Oricine isi doreste sa aiba parte de o astfel de bucurie, asa ca nu ai nevoie de un castel pentru a aprecia investitia facuta. Daca consideri ca o locuinta proprie te-ar implini din multe puncte de vedere, gaseste un loc care sa devina al tau. De la renovare pana la amenajare, vei avea libertatea de a face tot ce iti doresti cu casa ta.

Achizitionarea unei locuinte este un adevarat ritual care marcheaza o schimbare semnificativa in viata ta. Indiferent de motivele avute, este important sa iei deciziile potrivite la momentul oportun pentru a beneficia de avantajele si linistea ca esti in cele din urma in propria ta casa.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/activity-adult-cute-dog-271721/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri