Fiecare dintre denumirile de mai sus reprezinta o etapa sau alta in ridicarea unei locuinte, indiferente daca discutam de un ansamblu de apartamente sau o casa. De exemplu, denumirea "la rosu" vine de la culoarea caramizii, iar "la gri" reprezinta etapa in care se realizeaza finisajele interioare si exterioare ale unei locuinte. Oricare dintre aceste etape sunt anterioare vanzarii unei locuinte "la cheie" si pot diminua pretul unitatii locative cu pana 30% sau mai mult.

Asadar, un apartament sau o casa "la rosu" inseamna ca sunt complet nefinisate si nu dispun de instalatii sanitare si electrice, usi sau geamuri si fara tencuiala. Printre avantejele unei case la rosu este dat faptul ca poti economisi o suma considerabila cu achizitia unei case sau a unui apartamente, decat daca ar fi "la cheie".

Totusi, trebuie stiut ca finisajele reprezinta cea mai costisitoare parte in constructia unei case. Un alt avantaj ar fi ca poti realiza finisajele si pune instalatii sanitare dupa propriile preferinte, comparativ cu cele standard utilizate de dezvoltatori.

Etapa urmatoare, "la gri" este cea in care finisajele interioare si exterioare ale locuintei sunt realizate, dar si aici cumparatorul are posibilitatea sa aleaga varianta de finisare, fiind aplicata de multe ori doar o tencuiala pe peretii interiori si exterior, dar locuinta dispune, de asemenea, fata de varianta "la rosu", de termoizolatie, hidroizolatie si instalatie electrica.

Citeste mai mult pe acest subiect pe Wall-Street Real Estate.

Citeste si:
Cum se lucreaza pe cel mai nou santier de apartamente din Expozitiei
Parcului20, cel mai recent...

Sursa foto: Sergey Nivens / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Ce investitii sa faci pentru confort maxim in locuinta ta