Dezvoltatorul aradean Wallberg Properties pregateste al doilea turn de 15 etaje din prima etapa de dezvoltare a ansamblului XCity Towers, primul cartier de turnuri rezidentiale din Timisoara. Lucrarile de constructie vor incepe in toamna si vor continua in paralel cu primul turn care va fi finalizat pana in vara anului viitor. Astfel, dezvoltatorul va construi doua cladiri simultan devansand cu 6 luni constructia fata de planul initial. Wallberg lucreaza in prezent la obtinerea tuturor autorizatiilor si avizelor necesare si organizarea santierului.

Tower Two va avea un regim de inaltime de 15 etaje, la fel ca prima cladire a proiectului. Numarul apartamentelor pe care Wallberg Properties le va avea in constructie in Timisoara va urca la 279 de unitati, adaugandu-se si o componenta office de 1.400 mp. Cladirile vor avea peste 300 de locuri de parcare, atat exterioare cat si acoperite, dar si o suprafata generoasa destinata spatiilor comerciale.

Mixul de apartamente va fi usor modificat fata de prima cladire, integrand feedbackul din piata si preferintele timisorenilor si va cuprinde mai multe tipologii de apartamente de tip studio, respectiv doua si trei camere. Apartamentele de doua camere vor domina mixul propus, atat prin volum cat si prin varietatea de tipologii disponibile pentru a raspunde cat mai bine nevoilor de locuire ale timisorenilor.

"Decizia de a construi inca o cladire de 15 etaje simultant vine ca urmare a succesului comercial inregistrat cu Tower One. Astfel, in mai putin de opt luni de la lansare, au fost rezervate peste 65% din cele 135 de apartamente disponibile in prima faza, iar anumite tipologii sunt complet epuizate", potrivit Wallberg Propertis.

In ceea ce priveste constructia, "Tower One a ajuns la etajul 11, iar partea de zidarie avanseaza cu forta, in paralel, la etajele 6 si 7. Se lucreaza deja la instalatiile electrice de la etajul 4, in vreme ce lucrarile la partea de tamplarie depasesc deja etajul 3. Cel mai probabil, prima cladire va fi predata inainte de termenul prevazut initial".

Dezvoltatorul estimeaza ca pana la finalul acestui an, Tower One va fi rezervat in proportie de 90%. "Numarul mare de rezervari si interesul cumparatorilor aflat in continuare in crestere ne-a determinat sa acceleram dezvoltarea urmatoarei cladiri si luam in calcul sa demaram si sa construim un al treilea turn rezidential daca reusim sa mentinem ritmul actual de vanzare", subliniaza Valentin Morar, CEO Wallberg Properties.

Wallberg a mai dezvoltat proiectul Arad Plaza, situat in centrul Aradului si finalizat in 2018. Concomitent, Wallberg pregateste a treia etapa de dezvoltare a proiectului Sunnyville din Brasov si cauta terenuri pentru prima investitie in Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri