Dezvoltatorul aradean Wallberg Properties a dat startul unei investitii de 62 milioane de euro in Timisoara, legata de constructia unui proiect de locuinte, XCity Towers, care va totaliza 955 de apartamente. Lucrarile de constructie au inceput in aceasta vara si se vor intinde pe o perioada de mai multi ani fiind organizate in doua etape. Wallberg a obtinut deja autorizatia de constructie pentru primul bloc, Tower 1, cu un regim de inaltime de 15 etaje.

Cele 955 de apartamente din proiectul XCity Towers vor fi dispuse in 8 cladiri cu regim de inaltime P+15, respectiv P+10 in doua etape de dezvoltare. Valoarea totala a proiectului va depasi 62 de milioane de euro, din care prima etapa va reprezenta 36 milioane de euro.

Proiectul va fi dezvoltat in nordul orasului, in zona Bucovinei, in apropierea cladirii de birouri Vox Technology Park, cu acces usor spre zona centrala a Timisoarei. XCity Towers demareaza cu constructia unei prime cladiri de 15 etaje, Tower 1, care va reprezenta o prima faza a etapei I de dezvoltare. Cladirea va cuprinde 135 de apartamente, 114 parcari exterioare si 50 de parcari acoperite, dar si o suprafata de 542 mp destinata spatiilor comerciale si de birouri.

Cladirea a fost conceputa pentru un mix ideal de apartamente - 30 de apartamente tip studio, 75 de apartamente cu doua camere, 30 de apartamente cu 3 camere si 4 spatii comerciale. Mixul cuprinde 9 tipologii de apartamente. Lucrarile de constructie au inceput in aceasta vara, iar livrarea este programata pentru vara anului 2020.

In perioada de lansare preturile pornesc de la 1.083 euro/mp, adica 47.119 euro +TVA pentru unitatile studio, 58.545 euro + TVA pentru apartamentele cu doua camere, in timp ce unitatile cu trei camere vor avea un pret de pornire de 75.620 + TVA.

Citeste si:
Prețul chiriilor stagnează: cât costă să închiriezi un apartament acum
Prețul chiriilor stagnează pe...

"Ne adresam in principal angajatilor din multinationalele din Timisoara de middle level, cu o cariera in ascensiune cu bune perspective de dezvoltare, cu venituri in crestere, pentru care a sosit momentul de a deveni proprietari si a-si intemeia o familie. Profesionistii din domeniul IT sunt un segment important din targetul nostru. Construim intr-o zona atractiva, in plina dezvoltare unde e deja un important hub office", subliniaza Valentin Morar, CEO Wallberg Properties.

Wallberg Properties a dezvoltat, de asemenea, proiectul Arad Plaza, situat in centrul Aradului si finalizat in 2018. Wallberg Properties reuneste un grup de companii de dezvoltare imobiliara coordonat de antreprenorul Valentin Morar, activ pe pietele locale din 2004. Portofoliul companiei include 6 proiecte in Arad, dintre care Arad Plaza si Bourgeoise Residence finalizate recent, un proiect de vile din Cluj-Napoca, un proiect finalizat in anul 2012 in Brasov, dar si ansamblul Sunny Ville din Brasov cu prima etapa incheiata, iar a doua aflata in faza de constructie. Experienta dezvoltatorului este vasta pe segmentul rezidential, cu peste 150 000 de mp construiti la o valoare de piata estimata la peste 90 de milioane de euro.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri