Daca tocmai ti-ai deschis o afacere sau vrei sa faci o schimbare si sa alegi un alt spatiu, trebuie sa stii ca birourile open plan sunt tot mai folosite de marile companii. Acest tip de configurare aduce beneficii in fata spatiilor de lucru clasice, facandu-i pe angajati mai productivi si desfiintand conceptele ierarhice stricte, conform carora managerii aveau birou separat de restul echipelor.

Iata care sunt cele mai mari avantaje ale unui spatiu de lucru modern:

Ai un spatiu in tendinte

Trendurile joaca un rol important nu doar in lumea modei, ci si in ceea ce priveste spatiile de lucru. Daca iti doresti sa oferi angajatilor si partenerilor un spatiu modern, in care au acces la toate facilitatile de care au nevoie in timpul zilei de lucru sau in timpul vizitelor, un plan deschis ii va impresiona. Birourile separate devin, incet, un concept de domeniul trecutului care lasa impresia unei culturi invechite si rigide. Da-i o nota impresionanta cu ajutorul unor proiectoare si alege obiecte de arta moderna pentru a desavarsi spatiul.

Angajatii comunica mai firesc

Comunicarea este esentiala in cadrul unei echipe a carei munca depinde de fiecare membru si de gradul de implicare a oamenilor. Un plan deschis incurajeaza rezolvarea anumitor probleme fara nevoia de a convoca un meeting intr-un birou si face mai usoara consultarea in anumite faze ale unui proiect. Intr-un plan deschis, toti membri unei echipe se vor simti inclusi in discutii si isi vor oferi mai usor punctul de vedere.

Pretul este mai avantajos

Cumpararea sau inchirierea unui spatiu in plan deschis este mai avantajoasa decat cea a spatiilor de birouri clasice. Daca iti doresti sa schimbi configuratia, acest lucru se poate face cu costuri mult mai mici. In plus, spatiile deschise iti ofera avantaje si in privinta iluminatului si incalzirii, pentru ca lumina naturala ajunge mult mai usor si un tun de caldura sau o instalatie de incalzire integrata este mult mai eficienta decat intr-un spatiu clasic, deci, si costurile vor fi pe masura.

Citeste si:
Cum sa fii mai productiv la birou si acasa
Cum sa fii mai productiv la...

Flexibilitate in reconfigurarea spatiului

Orice afacere care are in plan extinderea staff-ului trebuie sa ia in calcul noii angajati. Intr-un spatiu de birouri clasic iti va fi mai greu sa modifici configurarea in asa fel incat sa ai locuri si pentru angajatii noi. Un plan deschis insa, iti ofera posibilitatea sa faci orice modificare. Vei avea suficient spatiu la dispozitie si daca vrei sa incluzi piese de mobilier de care se pot bucura toti angajatii, precum canapele, fotolii sau etajere, fara sa fii nevoit sa extinzi birourile in alte spatii.

Inainte sa iei decizii importante, stabileste impreuna cu partenerii sau angajatii tai care sunt dorintele lor si ce parere au despre spatiul in care lucreaza si ce si-ar dori sa schimbe la acesta. Birourile in plan deschis pot sa nu fie potrivite pentru toti oamenii, asa ca alege spatiul de lucru astfel incat acestia sa se simta inspirati de fiecare zi la munca.

Citeste si:
Cum sa-ti faci ordine pe birou o data pentru totdeauna
Cum sa-ti faci ordine pe...

Sursa foto: Unsplash

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Cum sa organizezi o petrecere festiva la birou