Prioritatile pentru angajatii dar si angajatorii din Bucuresti s-au schimbat in ultimii ani, elemente precum distanta pana la locul de munca si cladirea in care isi desfasoara activitatea devenind principalul punct de interes pentru acestia, mentioneaza, intr-un interviu acordat wall-street.ro, Antoniu Panait, director general Vastint, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari din Romania. Acesta subliniaza ca interesul pentru spatiile de birouri se mentine in Capitala.

Wall-Street.ro: In Sisesti, Vastint detine un teren de 48 de hectare. Care este stadiul proiectului imobiliar vizat, ce va cuprinde si cum se vor desfasura etapele de dezvoltare?

Antoniu Panait: Sisesti este primul proiect rezidential pe care Vastint Romania il va dezvolta in viitorul apropriat, si cu siguranta ne dorin sa initiem constructia acestuia cat de curand posibil, in prezent sunt indeplinite o serie de formalitati legale. Proiectul se va desfasura pe un teren de 480.000 mp, avand o suprafata construita de aproximativ 600.000 mp, unul dintre detaliile majore prin care acesta se distinge de alte proiecte de acest tip fiind parcul de aproximativ 100.000 mp, la care se adauga inca 30.000 mp de spatii verzi, de relaxare, servicii de invatamant privat sau de stat, si evident, retail de proximitate pentru a acoperi in perimetrul sau toate nevoile locuitorilor.

Wall-Street.ro: Poate fi legat startul proiectului din Sisesti (care va cuprinde preponderent rezidential) de contextul din piata de spatii de birouri, adica al unei oferte supra-dimnesionate ? In sensul ca in cadrul Vastint ati decis o schimbare de focus / strategie pe alt tipar de proiecte imobiliare, dupa Timpuri Noi si Business Garden ?

Antoniu Panait: Interesul crescut al investitorilor in ceea ce priveste piata de cladiri de birouri din Bucuresti este dovada clara a faptului ca atat cererea cat si oferta nu au atins inca pragul maxim. Focusul il reprezinta in continuare piata pe care activam, drept dovada fazele 2 si 3 ale proiectului Timpuri Noi Square. Proiectul Sisesti a venit ca o dezvoltare naturala a business-ului nostru si a gradului ridicat de inchiriere a proiectelor dezvoltate pana in prezent, totodata corelata si cu activitatea din celelalte orase europene unde Vastint a dezvoltat numeroase proiecte rezidentiale de succes.

Wall-Street.ro: Cum se va diferentia fata de proiectul din Timpuri Noi, dar si comparativ cu alte proiecte de profil din Capitala si imprejurimi de asemenea dimensiuni ?

Antoniu Panait: Sisesti este un proiect exclusiv rezidential, situat in sectorul 1 al Bucurestiului, in imediata apropiere a statiei intermodale Straulesti si foarte aproape de punctele cheie din Nordul Bucurestiului, pe cand Timpuri Noi Square este un proiect mix ce include cladiri de birouri, dar si o componenta rezidentiala care va fi dezvoltata intr-o faza ulterioara, ajungandu-se la aproape 150.000 mp de suprafata construita.

Datorita spatiului verde foarte mare, deja mentionat, Sisesti se va focusa mult mai mult pe modalitatile de petrecere a timpul liber, viata de familie si hobby-uri, spre deosebire de Timpuri Noi Square care prin componenta de cladiri de birouri, deja certificate LEED Platinum din punct de vedere al calitatii, are ca target crearea si cresterea unei comunitati de business, proiectul distingandu-se prin accesul facil cu ajutorul tuturor mijloacelor de transport, o zona de servicii in plina dezvoltare, avand in prezent parteneri precum Biutiful, Food Carnivale Market si Impact Hub.

Wall-Street.ro: Vastint are doua proiecte de succes: Timpuri Noi si Business Garden. Este unul dintre aceste proiecte de vanzare ? La ce pret si in ce conditii ?

Antoniu Panait: Strategia de business pe termen scurt si mediu este de a pastra in portofoliul Vastint proiectele pe care le dezvoltam.

Wall-Street.ro: Cum se simte piata de spatii de birouri din Capitala din perspectiva Vastint ? Ramane cererea la nivel ridicat comparativ cu anii precedenti ?

Antoniu Panait: Cererea pentru cladirile moderne certificate BREEAM sau LEED este in continuare foarte ridicata, observam in prezent o accentuare a grijii fata de nevoile angajatului. Dat fiind ca multe dintre studiile actuale indica faptul ca acestia ar renunta la un salariu mai mare pentru a diminua timpul petrecut in trafic, multe dintre companii si-au relocat deja sediile in zone cat mai apropiate de locuintele angajatilor, acest lucru se reflecta clar si in gradul de 90% de inchiriere a Timpuri Noi Square, care are o suprafata inchiriabila de 50.000 mp.

Prioritatile s-au schimbat atat pentru angajat cat si pentru angajatori, in prezent focusul acestora se reflecta in distanta pana la locul de munca, calitatea cladirii in care isi desfasoara activitatea, si evident, zona de servicii existenta.

Wall-Street.ro: Pe piata de spatii de birouri ati revigorat submarketul center-south. Va uitati si la alte zone din Capitala sau alte orase ? Care sunt planurile Vastint pentru perioada 2020-2021?

Antoniu Panait: Suntem constant in cautare de noi oportunitati de business, insa, pentru perioada urmatoare focusul este pe cele trei cladiri ale fazei doi din cadrul Timpuri Noi Square si primii pasi ai proiectului Sisesti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri