Grupul polonez Citronex, unul dintre cei mai mari importatori si distribuitori de banane la nivel global, a inchiriat 4.000 mp spatii de depozitare in proiectul MLP Bucharest West, intr-o tranzactie securizata de catre compania de consultanta imobiliara Dunwell.

Citronex deschide, astfel, al doilea centru de distributie in Romania, dupa ce anul trecut a intrat pe piata locala cu un depozit de 2.500 mp in Timisoara, tot printr-o tranzactie intermediata de Dunwell. "Romania continua sa fie o piata tot mai atractiva pentru investitorii straini. Dupa intrarea pe piata locala, in 2018, succesul inregistrat de Citronex la nivel local a incurajat grupul polonez sa identifice noi oportunitati de dezvoltare in tara noastra", a declarat Daniel Cautis, managing partner Dunwell.

MLP Group a demarat la inceputul acestui an constructia primului sau parc logistic din Romania, in zona de Vest a Bucurestiului, un proiect ce va totaliza peste 99.000 mp de spatii industriale de inchiriat.

Dunwell si MLP Group se afla deja la a doua tranzactie incheiata pe plan local. In T3, compania de consultanta a fost implicata in semnarea primului contract de inchiriere in cadrul proiectului MLP Bucharest West, unde Marelvi, una dintre cele mai mari companii de distributie din Romania, a inchiriat o suprafata de 8.400 mp, ceea ce reprezinta aproximativ o treime din totalul primei faze de constructie a proiectului din vestul Capitalei (22.000 mp).

Pentru anul in curs, Dunwell estimeaza ca volumul tranzactiilor va fi similar cu cel din 2018 si se va situa la peste 500.000 mp, realizate atat de agentii, cat si direct cu dezvoltatorii. In prima jumatate a anului, Dunwell a intermediat tranzactii de peste 45.000 mp, iar pana la finalul lui 2019 estimeaza ca volumul total tranzactionat va depasi pragul de 100.000 mp.

In ceea ce priveste livrarile de noi spatii industriale, stocul total de proiecte moderne a depasit pragul de 4 milioane mp, in conditiile in care potentialul de dezvoltare anuntat la inceputul lui 2019 se ridica la aproximativ 700.000 mp noi proiecte de spatii industriale la nivelul intregii tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri