Proiectul care vizeaza aprobarea Planului Urbanistic Zonal in vederea realizarii unor blocuri de pana la zece etaje in ansamblul rezidential Greenfield, in apropierea Padurii Baneasa, a fost aprobat miercuri de Consiliul General al Capitalei, cu 28 de voturi favorabile.

Potrivit PUZ Aleea Teisani - Drumul Padurea Neagra nr. 56-64, dezvoltatorul vizeaza realizarea de locuinte colective si functiuni complementare locuirii, cu regim de inaltime maxim S+P+4E, S+P+9E si S+P+10E, cu un procent de ocupare a terenului (POT) maxim de 55% si un coeficient de utilizare a terenului (CUT) maxim de 1,56 mp ADC/mp. Mai sunt prevazute: centru comercial cu inaltime maxima de S+P+3E; cladire pentru servicii mixte de interes public avand inaltimea maxima S+P+4E+E5-E6 retras; cladire pentru invatamant prescolar, primar, secundar inferior si superior cu regim de inaltime S+P+4E; zona culte cu inaltime maxima de 22-27 metri; gospodarie comunala, scrie Agerpres.

Inaltimea maxima admisibila a cladirilor este de 35 de metri, in conformitate cu prevederile avizelor emise de catre Autoritatea Aeronautica Civila Romana. Pentru toate zonele functionale urmeaza sa se asigure un minim de 30% spatii verzi.

Planul Urbanistic General prevede insa o inaltime maxima admisibila a cladirilor in zona de P+2 (10 metri), cu un POT maxim 45% si un CUT maxim de 1,3 mp.ADC/mp.teren pentru inaltimi P+2E.

Avizul a fost emis pentru terenuri in suprafata de 281.730 mp, fiind vorba despre o extindere a cartierului Greenfield. Initiatorul proiectului este SC Impact Developer&Contractor SA, proiectant fiind SC Metropolitan International Arhitects SRL.

Citeste si:
Proiecte imobiliare pe foste platforme industriale. Solutia oraselor?
Maggie Kitshoff, Prime...

Pe 19 decembrie 2017, Primaria Capitalei a delegat Primariei Sector 1 sa faca demersurile pentru trecerea din domeniul public al statului si administrarea Romsilva in domeniul public al municipiului a unei suprafete de teren avand destinatia de drum forestier pentru realizarea unui drum de acces prin Padurea Baneasa.

In mai 2018, USR Bucuresti a initiat petitia "Salvati Padurea Baneasa!", prin care cerea autoritatilor sa renunte la planul de a construi un drum public prin mijlocul padurii. USR mentiona la momentul respectiv ca pana in 2017 accesul in cartierul Greenfield s-a facut atat pe Aleea Teisani (o strada cu o banda pe sens), cat si pe drumul forestier din Padurea Baneasa. La inceputul lui 2017 insa, drumul forestier a fost inchis in urma unei decizii definitive a instantei. Situatia a dus la blocaje pentru locuitorii din Greenfield.

Sursa foto: rsooll / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cine este de vina pentru "suferinta" locatarilor din Greenfield?
Setari Cookie-uri