Reconstrucția Magazinului București, cu o istorie de 90 de ani, a fost finalizată, în urma unei investiții de peste 6,5 milioane de euro, clădirea fiind pregătită să găzduiască spații de retail, birouri de clasă A și HoReCa.

Magazinul Bucureşti este amplasat la intersecția străzilor I.C. Brătianu și Lipscani din Capitală, într-o zonă care dispune de peste 2.600 de locuri de parcare în proximitate, în zonele Universitate, Intercontinental, Cocor și Unirii, se arată într-un comunicat de presă.

Clădirea are o suprafață totală închiriabilă de aproximativ 3.150 metri pătrați, distribuită pe șapte niveluri, care poate găzdui chiriași din zona de retail, birouri și spații de co-working, dar și servicii.

Clădirea păstrează fațada de altădată și reintroduce elemente emblematice ale arhitecturii inițiale, modernizate pentru a se potrivi noului design, printre care copertina de la parter, axul central din sticlă la fațada principală și vitrinele cu sticlă curbă, unice la vremea construcției. Totodată, noul magazin poartă încă urmele istoriei sale bogate, având integrate elemente originale recuperate parțial în timpul demolărilor, cum sunt pișcoturile de pardoseală, diferite elemente metalice ornamentale de la vitrinele curbe și elemente de marmură”, a spus Radu Moldoveanu, reprezentantul proprietarilor Magazinului București în România.

Construit în perioada interbelică, Magazinul București a devenit unul dintre cele mai importante centre comerciale de dinainte de ‘89, dar după Revoluţie a fost abandonat. În 2010, Magazinul București a fost retrocedat moștenitorilor familiei Bunescu, care a ridicat clădirea în urmă cu aproape un secol, iar trei ani mai târziu a fost cumpărat de investitorii de origine olandeză Gerard Heinen şi Johannes Jozefus Maria Baakman, cu peste 4 milioane de euro. Cei doi investitori fac parte dintr-un grup de oameni de afaceri din Olanda, care deține mai multe spaţii în centrul istoric al Capitalei. Lucrările de reconstrucție ale Magazinului București au început în septembrie 2018 și au fost finalizate în circa un an și jumătate.
Discuții pentru închirierea spațiilor sunt deja în derulare.

Citeste si:
Colliers: Magazinul Bucuresti, livrat integral la finalul lui 2019
Colliers: Magazinul Bucuresti...

Magazinul Bucureşti a fost construit în anul 1930. Iniţial a fost denumit Magazinul Popp&Bunescu, după fondatorii săi, Bucur Bunescu și Nicolae Popp. În 1948, clădirea a fost naţionalizată şi a devenit astfel Magazinul Universal Bucureşti. După 1989, activitatea centrului comercial a fost sistată, iar în 2003 fostul primar al sectorului 5, Marian Vanghelie a intrat în posesia pachetului majoritar al SC București SA, proprietara Magazinului Bucuresti la acea dată. În 2010, Magazinul București a fost retrocedat moştenitorilor familiei Bunescu, iar în 2013 a intrat în proprietatea investitorilor olandezi Gerard Heinen şi Johannes Jozefus Maria Baakman. Noii proprietari au obținut autorizație pentru reconstrucția magazinului în 2017.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Consultanții imobiliari: așteptările de prăbușire a pieței sunt nerealiste
Setari Cookie-uri