Afacerile producătorului local de uși, ferestre și parchet Pinum au depășit 14,4 milioane de euro, in ultimele 12 luni, in creștere de 30% față de perioada precedenta, in contextul unei dinamici ridicate a pietei de imobiliare si de constructii.

"Pinum a înregistrat o creștere semnificativă a comenzilor pentru livrarea către diverse ansambluri rezidențiale sau proiecte de birouri. Acest lucru se vede în majorarea cifrei de afaceri pe care compania o înregistrează anual. În ultimele 12 luni, compania anunță că cifra de afaceri a crescut cu 30% și a ajuns la 14,4 milioane de euro", spune Francesco Curcio (foto), CEO, Pinum.

El adaugă că anul acesta, o pondere de 65% din volumul total al vânzărilor a fost reprezentat de uși, restul fiind vânzări de tâmplărie pvc și parchet. Fabrica Pinum de lângă București reușește acum să producă un număr de 6.000 de uși pe lună. Aproximativ 15% din producție este exportată către Italia.

"Se lucrează la foc continuu în construcții. Anul acesta în București se vor livra cu 40% mai multe locuințe decât în 2018, iar pentru anul viitor se anunță demararea unor proiecte noi gigant, cu mii de locuințe. De aici vine creșterea afacerilor companiei. Noi fabricăm în România ușile și ferestrele, iar acest lucru contează mult pentru unii clienți. Majoritatea competitorilor noștri își importă produsele", mai spune Francesco Curcio.

Pinum este prezentă în România de aproape două decenii, iar an de an compania a înregistrat creșteri importante ale cifrei de afaceri. Că un exemplu, în ultimii șase ani afacerile Pinum au crescut de peste trei ori. Dezvoltarea companiei a fost una graduală, economic sănătoasă inclusiv în sensul corelării dezvoltării producției cu nevoia de resurse umane. Astfel, în prezent compania are 185 de angajați în România, față de 75 câți avea în anul 2013.

Pinum face parte din grupul Nusco ce există la nivel internațional din 1968. Încă din 1981 a început colaborarea dintre fabrică de mobilă Pinum și compania Nusco Porte. Mai întâi au fost aduse utilaje și tehnologie din Italia pentru realizarea ușilor cu design italian. Câțiva ani mai târziu, a fost înființata Pinum Producție, companie care producea uși pentru piețele din Italia și România.

În anul 2002 a fost preluată integral unitatea de producție Pipera SA. Pinum deține acum mai multe showroom-uri în București, dar este prezentă și în 25 de showroom-uri ale distribuitorilor din toată țară.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri