CORONAVIRUS | Mall-urile din București și din țară și-au redus programul de funcționare

În contextul actual al epidemiei de coronavirus, reprezentanții NEPI Rockastle și AFI Europe au decis să reducă programul de funcționare a centrelor comerciale pe care le operează, în București și în alte orașe din țară, în următoarea perioadă, care vor fi deschise între 12.00 - 20.00.

Actualizare: Și Veranda Mall a decis să pună în aplicare etapa a doua a planului de gestionare a crizei, prin limitarea programului de lucru între orele 12:00 - 20:00.

"Am decis, în măsura în care acest lucru este agreat cu magazinele centrului comercial, să reducem programul de funcționare al Veranda Mall (cu excepția Carrefour, al farmaciilor și al serviciilor comunitare) până pe dată de 31 Martie, cu posibilitatea de prelungire. Centrele comerciale reprezintă în acest moment o infrastructură critică din punct de vedere al aprovizionării populației", au spus reprezentanții Veranda Mall.

Știrea inițială:

"Acest interval orar va permite să fie luate toate măsurile de prevenție și limitare a expunerii. Chiriașii care trebuie să ofere un suport mai mare în această perioadă clienților, precum farmaciile vor putea avea program de funcționare normal. Hypermarketul Auchan la AFI Cotroceni București și Cora la AFI Ploiești vor avea program normal ca și până acum", au declarat reprezentanții AFI Europe.

Citeste si:
AFI Europe România a continuat proiectele de dezvoltare, în ciuda...
AFI Europe România a...

De asemenea, reprezentanții NEPI Rockastle subliniază că se alătură demersului autorităților de a identifica și implementa soluții care pot preveni răspândirea noului virus Covid-19.

Astfel, "începând de luni, 16 martie, centrele comerciale din București - Promenada Mall, Mega Mall, Vulcan Value Centre, Iris Titan Shopping Center, alături de restul centrelor din grup, își vor ajusta programul de funcționare. Hipermarketurile și farmaciile vor funcționa după programul normal. Această măsură a fost luată cu scopul de a preveni răspândirea noului virus. În acest context, au fost anulate toate evenimentele de amploare ce urmau să fie găzduite de centrele comerciale în următoarea perioadă".

Totodată, clienții sunt încurajați să acorde atenție igienei personale și să își dezinfecteze frecvent mâinile, folosind dispenserele amplasate în incinta mall-urilor. "Pentru a asigura un mediu cât mai sigur, a fost crescută frecvența operațiunilor de dezinfectare și igenizare a suprafețelor și au fost instalate dispensere cu dezinfectant în mai multe zone ale centrelor comerciale. Mai mult, toate filtrele sistemului de climatizare trec printr-un proces de înlocuire, iar centrele comerciale sunt aerisite în mod natural periodic"au mai spus reprezentanții NEPI Rockcastle.

Citește aici ce măsuri de prevenție au mai luat proprietarii de mall-uri.

Citeste si:
ING Bank transformă creditul standard acordat NEPI Rockcastle...
ING Bank transformă creditul...

Sursa foto: joyfull / Shutterstock
Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri