Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în ianuarie, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, atât ca serie brută, cu 48%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 44,5%, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Potrivit statisticii, în luna ianuarie 2020 comparativ cu decembrie 2019, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 59,3%, scădere evidenţiată astfel: lucrările de reparaţii capitale cu 68,2%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 64,2% şi lucrările de construcţii noi cu 55,9%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la clădirile nerezidenţiale cu 66%, construcţiile inginereşti cu 60,7% şi la clădirile rezidenţiale cu 44,3%, scrie Agerpres.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 20,9%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale cu 34,6%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 25,2% şi la lucrările de construcţii noi cu 24,7%.

Potrivit datelor INS, pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 39,7% şi la clădirile rezidenţiale cu 38,9%. Totodată, clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 4,4%.

Constructorii: Șantierele vor funcționa până în ultima clipă

Potrivit statisticii, în luna ianuarie 2020 comparativ cu ianuarie 2019, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 48%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri astfel: lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 81,1%, lucrările de construcţii noi cu 40,8% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 40,4%. Totodată, pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 54,4%, la clădirile nerezidenţiale cu 47,8% şi la clădirile rezidenţiale cu 39,4%.

De asemenea, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 44,5%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 77%, lucrările de construcţii noi cu 38,6% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 31,9%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: construcţiile inginereşti cu 47,5%, clădirile nerezidenţiale cu 46,9% şi la clădirile rezidenţiale cu 29,5%.

Sursa foto: bogdanhoda / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
CORONAVIRUS | Consultant: Nu este posibilă o prăbușire ca în 2008
Setari Cookie-uri