Wetterbest, producător de sisteme pentru acoperişuri, a inaugurat, la Băicoi, noua facilitate de producție, în urma unei investiţii de 44,5 milioane de lei. Wetterbest este parte a grupului TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții.

Implementarea proiectului de investiții a început în a doua jumătate a anului 2018 și a fost realizat în două faze. Proiectul a fost cofinanțat parțial prin schema de ajutor de stat, valoarea ajutorului de stat fiind de 8,64 milioane de lei.

"Am finalizat relocarea chiar în aceste zile când economia României este atât de afectată. Credem că acum, mai mult decât oricând, este vital să ne păstrăm concentrarea și să privim în perspectivă. Ne protejăm angajații și ne adaptăm condițiilor actuale, însă nu dorim să oprim producția așa cum se întâmplă în Italia. Am investit cu gândul la partenerii noștri și la dezvoltarea pe termen lung. Noua fabrică ne permite creșterea capacității de producție cu 30%, astfel încât vom putea deservi și mai eficient atât piața locală, cât și piețele din regiune", a declarat Marian Pîrvu (foto), director general Wetterbest.

Noua fabrică va avea o capacitate anuală de producție de 10 milioane de metri pătrați de țiglă metalică. În urma relocării, au fost create 42 de noi locuri de muncă, astfel încât în prezent numărul total de angajaţi a Wetterbest este de peste 350 persoane.

Obiectivele Wetterbest pentru acest an prevăd creșterea cifrei de afaceri și a cotei de piață, creșterea accesibilității produselor prin dezvoltarea rețelei de distribuție și creșterea exporturilor în țările din regiune. Produsele Wetterbest sunt prezente în majoritatea magazinelor de bricolaj, precum și în cele trei showroom-uri din Cluj, Craiova și Brașov. Compania a înregistrat, anul trecut, afaceri de 269,9 milioane de lei, în creștere cu 22%, față de 2018.

Compania Wetterbest are trei locații de producție în Băicoi (sediul central; Prahova), Podari (Dolj) și Sărățel (Bistrița-Năsăud), iar de la începutul acestui an este deținută integral de TeraPlast.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri