Spectrul pandemiei a adus mai aproape ca niciodată dimensiunea personală de cea profesională, pentru că echipele de profesioniști dintr-o sferă cuprinzătoare de industrii au început să lucreze de acasă. Cu toate acestea, nevoia unui sediu fizic, dotat cu facilități pentru retenția angajaților și care să stimuleze creativitatea și interacțiunea acestora va rămâne și după ce trece pandemia, mai ales în cazul companiilor mari, globale, spune Liviu Tudor, fondatorul Genesis Property.

"Peisajul mediului de business s-a schimbat enorm în ultima lună, iar companiile au fost obligate să își regândească în timp real strategiile. Avem, din fericire, tehnologia potrivită pentru a ține legătura în timp real, dar așa nu înseamnă că am rezolvat cu totul o criză în care am intrat cu toții peste noapte. Este neclar în acest moment cât va dura această situație și care vor fi consecințele sale pe termen lung. Cert este că prelugirea politicii de distanțare socială afectează economia în ansamblul său", arată Liviu Tudor (foto).

Dar, "orice criză oferă și oportunități, iar actuală criză nu este o excepție", adaugă dezvoltatorul parcurilor de birouri West Gate și Novo Parc din Capitală.

Astfel, "antreprenorii care se adaptează rapid, care reușesc să se reorganizeze și să se digitalizeze, vor supraviețui și se vor dezvolta. Vedem business-uri mici care se adaptează și încep să își ofere servicii online sau care se orientează către livrări la domiciliu. Sunt domenii care continuă să crească. Sunt vremuri grele, iar antreprenorii mai agili și puternici le vor depăși".

Nevoia unui sediu fizic și de interacțiune cu colegii va rămâne și după ce trece pandemia.

"Deși este devreme să facem asumpții legat de schimbările care vor avea loc, cu siguranță că ele vor exista. Însă, nevoia de angajați care să ajute companiile multinaționale să își dezvolte afacerile globale nu se va schimba după criza cauzată de pandemie. Investitorii vor continua să vină în București și alte orașe din România în căutarea talentului local", spune Liviu Tudor.

Astfel, în pofida valului de "work from home", cauzat de pandemia de COVID-19, "oamenii au nevoie de interacțiune umană, de socializare, de pauză de cafea" și se vor întoarce la birou, arată antreprenorul.

"Așadar chiar dacă modul lor de organziare va suferi poate ajustări, nevoia unui sediu fizic și de interacțiune cu colegii va rămâne și după ce trece pandemia, mai ales în cazul companiilor mari. În ceea ce ne privește, putem spune că soluția de co-living pe care am implementat-o de peste 10 ani în cadrul West Gate, este cu atât mai relevantă. Astfel de soluții, care elimină nevoia transportului la birou, vor fi în atenția companiilor în viitor", conchide Liviu Tudor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri