Lucrările de construcții continuă intens pe majoritatea șantierelor din țară, în pofida crizei generată de epidemia de COVID-19 și în contextul în care dezvoltatorii imobiliari mizează pe respectarea termenelor de livrare. Un exemplu în acest sens este șantierul celui mai nou zgârie-nor din Cluj-Napoca, ridicat de Maurer Imobiliare și desfășurat pe 23 de etaje la sol și 5 niveluri de parcări subterane.

Proiectul rezidențial, denumit Maurer Panoramic, este dezvoltat de către Maurer Imobiliare în zona Pieței Abator din orașul din centrul Transilvaniei, iar potrivit reprezentaților dezvoltatorului, „va avea cea mai complexă și mai adâncă fundație pentru o clădire rezidențială din România”, cu săpături efectuate la o adâncime de peste 21 de metri, în zona centrală a Clujului, chiar lângă cursul Someșului Mic.

Maurer Panoramic

Proiectul Maurer Panoramic are ca termen de finalizaza sfârșitul anului 2021.

„Empatizăm cu sentimentul firesc de incertitudine, din această perioadă, dar indiferent de context, unele lucruri trebuie să meargă mai departe. Tocmai de aceea, la Maurer Panoramic lucrările evoluează conform planului prestabilit”, a declarat Adrian Ţigǎu, director general Maurer Imobiliare.

Maurer Panoramic

El adaugă că în luna aprilie, pe șantierul Maurer Panoramic au fost prezente, zilnic, 13 utilaje: 2 macarale-turn, 1 automacara, 3 miniexcavatoare, 2 excavatoare, 1 buldoexcavator, 2 încărcătoare frontale, 2 dumpere. De asemenea, „cei peste 30 de specialiști de pe șantier - 25 de muncitori și 6 ingineri, implicați și profesioniști, și-au continuat activitatea, în deplină siguranță”.

În prezent, a fost finalizată etapa de excavații și s-a atins cota de fundare, potrivit acestuia. „A fost realizat ultimul rând de sprijinire metalică (rândul 6) pentru pereții mulați și s-au turnat primele grinzi de fundare, urmând să se efectueze lucrări premergătoare execuției radierului”, spune Adrian Tigau.

Maurer Panoramic

Proiectarea și execuția lucrărilor pentru fundații speciale (piloți și sprijinirea pereților mulați) au fost atribuite companiei SBR Solentache Bachy Fundații.

Citeste si:
Care sunt cele mai căutate cartiere din marile orașe din provincie
Care sunt cele mai căutate...

Reprezentanții acesteia subliniază faptul că, în cazul proiectului Maurer Panoramic din Cluj-Napoca, „configurarea sistemului de sprijinire a devenit o provocare dificilă, din punct de vedere ingineresc, atât din cauza adâncimii considerabile a excavaţiei, care depăşeşte cu aproximativ 50 - 80% adâncimile uzual proiectate în orașele mari, cât şi din cauza necesităţii alegerii unor soluţii alternative, rareori întâlnite sau documentate în România”.

Maurer Panoramic

Doua niveluri de parcari subterane la Maurer Panoramic, automatizate

Adâncimea fundației de 21,5 metri este datorită și faptului că vor exista 5 niveluri de parcări subterane, dintre care 3 clasice și 2 automatizate. Acestea vor deservi nevoile proprietarilor de spații și de apartamente, existente în cele 23 de niveluri supraterane.

Citeste si:
VIDEO | Un proiect megaloman în Dubai: cartierul din jurul Burj...
VIDEO | Un proiect megaloman...

„Sistemul de parcări automatizate este coreean, fiind produs de AJ Automated Parking Systems și instalat de Technolights Serv. Acesta va contribui la confortul și la siguranţa locatarilor, dar și la economia de timp și de spațiu”, mai spune Adrian Ţigǎu.

Maurer Panoramic

În cei 14 ani de activitate, Maurer Imobiliare a dezvoltat un număr de 8 proiecte imobiliare, în 6 orașe din țară: Brașov, Sibiu, Constanța, Cluj-Napoca, Târgu-Mureș și Sighișoara. Mai multe detalii despre Maurer Panoramic puteți găsi pe website-ul lor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri