Mall-urile vor avea impozite reduse pe clădiri cu până la 50%, dacă au tăiat chiriile proporțional

Guvernul a aprobat o prevedere care dă posibilitatea autorităţilor locale de a reduce impozitul anual pe clădiri până la 50%, în situaţia în care proprietarii fac dovada că au redus, la rândul lor, chiriile pentru locatarii imobilelor respective.

Prevederea face parte dintr-o ordonanţă de urgenţă iniţiată de Ministerul Finanţelor Publice. "A fost introdusă posibilitatea autorităţilor locale de a reduce impozitul anual pe clădiri până la 50% pentru proprietarii de clădiri. Această facilitate se poate acorda în situaţia în care aceşti proprietari, la rândul lor, fac dovada că au redus chiriile pentru locatarii imobilelor respective cu 50%", spune şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, potrivit Agerpres.

El adaugă faptul că este vorba "practic despre situaţia centrelor comerciale, mall-uri, care pot beneficia de o reducere a impozitului pe clădire de până la 50%, urmând ca decizia să fie luată la nivelul autorităţilor publice locale, dar această facilitate se acordă, în condiţiile în care la rândul lor au redus chiriile pentru cei care îşi desfăşoară activitatea în aceste centre cu până la 50% sau au acordat alte facilităţi chiriaşilor", a declarat Ionel Dancă.

El a explicat şi obiectivele vizate de Guvern prin această prevedere.

"Practic, ceea ce intenţionează Guvernul prin acest act normativ, pe de o parte să compenseze pierderile proprietarilor de centre comerciale printr-o reducere a impozitului pe clădiri şi, în acelaşi timp, să-i stimuleze pe aceştia să acorde facilităţi la plata chiriilor pentru locatarii din aceste centre comerciale, care au activităţile suspendate pe perioada stării de urgenţă şi au fost puternic afectaţi de aceste măsuri, care au dus la închiderea activităţilor în centrele respective", a precizat Ionel Dancă.

Citeste si:
AFI Cotroceni, trafic peste așteptări în prima săptămână de la...
Trafic AFI Cotroceni: În...

Sursa foto: Radu Bercan / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Iulian Dascălu ridică un campus de birouri, lângă Palas Iași
Setari Cookie-uri