Cum a reușit Nelu Tătaru să nu se infecteze cu coronavirus după vizitele dese în teritoriu

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, că după fiecare deplasăre în teritoriu în focarele Covid-19 a urmat anumite proceduri de dezinfectare şi că a fost testat de mai multe ori, scrie Agerpres.

"Le-am şi uitat numărul, am fost testat mai multe ori", a spus Nelu Tătaru. El a explicat că procedurile urmate presupuneau nebulizări, dezinfectări, băi.

"Venisem de două trei luni dintre ei (n.r. corpul medical). Dacă eu, ca ministru al Sănătăţii, nu dădeam un exemplu sau un semnal de luptă, cred că lumea ar fi judecat altfel momentul. Am fost în aceste focare, luându-mi minime măsuri de precauţie, o mască şi păstrând distanţa. Mănuşile erau omniprezente şi în fiecare seară, la fiecare întoarcere a mea din teritoriu, urmam anumite proceduri, nebulizări, dezinfectări, băi. Poate lumea nu ştie sau nu îşi închipuie ce înseamnă să faci în fiecare seară acest lucru, acasă, unde stăteam în izolare. Veneau echipe care dezinfectau, mă dezbrăcam, puneam toate hainele într-o cameră goală, începea nebulizarea, eram dezinfectat inclusiv eu, făceam baia, urma o oră sau două, că nu era etanşeitate, în care respirai un aer, în care seară de seară te gândeai ce faci a doua zi, dar nu te gândeai la expunere decât prin precauţiile pe care le luai. Şi asta se întâmpla în fiecare seară, pentru că plecam în fiecare zi", a relatat ministrul Nelu Tătaru, într-un interviu la postul Digi 24.

Ministrul a explicat că, la la vizitele în teritoriu, intra iniţial în sălile de triaj, acolo unde vine prima dată pacientul, şi primele discuţii le avea cu personalul medical, pentru că în acele momente "era doctor şi nu ministrul Sănătăţii", iar ulterior discuta cu managementul spitalului şi reprezentanţii DSP.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Focar de Covid-19 în Timișoara din cauza unei asistente care nu credea în virus
Setari Cookie-uri